At leve med høreapparater

En blog om, hvordan du engagerer dig i livet og de mennesker, du holder af

Få 3 tips til, hvordan du får mest muligt ud af batterierne i dine genopladelige høreapparater

Læsetid: 1 min.
19-03-21

Hvis du lige er begyndt at bruge genopladelige høreapparater fra Oticon, skal du vænne dig til nogle nye rutiner.

Nye høreapparater kræver tilvænning. Har høreapparaterne genopladelige batterier, er der flere ting, du skal forholde dig til. Du skal huske at lade batterierne op, og måske løber du tør for batteri, når du er på farten. Det kan være frustrerende. Der er dog nogle ganske få ting, du kan gøre, så brugen af genopladelige høreapparater nemt bliver en del af din daglige rutine, og så du får mest muligt ud af dem.

Her er nogle nyttige tips til genopladelige batterier til høreapparater

Lad batterierne op, når du selv lader op – mens du sover

Hvor længe holder genopladelige batterier? Hvis det er Oticon More™ - hele dageni. Det kraftige litium-ion-batteri i modellen miniRITE R skal kun lade i 3 timer for at give strøm nok til en hel dags brug – ret imponerende, når mennesket i gennemsnit har brug for otte timers søvn. Det er praktisk at lade batterierne op om natten, når du alligevel ikke skal bruge dem, så du kan stå op til en hel dags power, hver dag. ii.

Placer opladeren ved din seng

Dine høreapparater er formentlig det sidste, du tager af om aftenen, og det første, du tager på om morgenen. For at gøre det lettere for dig selv, og som en visuel påmindelse, kan det være en god idé at have opladeren stående ved din seng. Den er lille og diskret at have stående på sengebordet.

Vær sikker på, at opladningen er optimal

For at lade dine høreapparatbatterier bedst muligt op, skal opladeren være tilsluttet en stikkontakt i et rum, hvor temperaturen er mellem 10 og 35 grader. Det er bedst for batteriernes holdbarhed. Ekstreme temperaturer kan påvirke batteriernes levetid eller forhindre dem i at lade.

Vær ikke bekymret, hvis du glemmer at lade!

Er høreapparaterne ved at løbe tør for strøm? En opladning på kun 30 minutter giver strøm til seks timers ekstra brug, så du skal ikke være bekymret.


Få flere tips til, hvordan du bruger din oplader, på:
https://www.oticon.dk/hearing-aid-users/support/faq/rechargeable

 

-----------------------------------

i Dette inkluderer også Otion Opn S, Oticon Ruby og Oticon Opn Play genopladelige høreapparater.

ii Lithium-ion-batteriets ydeevne varierer afhængigt af høretab, livsstil og streaming-adfærd.