FM-anlæg

Det er ikke alle lokaler, hvor det er muligt at anvende teleslyngeanlæg for at tilgodese mennesker med nedsat hørelse. Alternativet er en FM-baseret lydløsning. 

Oticons trådløse kommunikationssystem benytter sig ligeledes af FM-sender og -modtagere, som giver optimal lyd til fx rundvisninger.

fm-aenlaeg

Lydløsning

Oticon anbefaler en FM-baseret lydløsning de steder, hvor det ikke er muligt at anvende et teleslyngeanlæg – fx i nogle biografer og teatre. Et FM-baseret lydanlæg giver en optimal lyddækning uanset lokalets udformning eller store glas- eller vinduespartier.

Et FM-baseret lydanlæg består af en FM-sender, som monteres på en væg i fx en biograf, samt et antal FM-modtagere, som kan udlånes til biografens gæster. FM-senderen videresender lyd fra et eksisterende højttaleranlæg til FM-modtagerne, så gæster med nedsat hørelse får samme udbytte af forestillingen som de øvrige gæster. FM-modtagerne kan også tilsluttes høreapparatbrugeres halsslynge/streamer.

fm-aenlaeg-tourguide

Kommunikationssystem

Et trådløst og transportabelt kommunikationssystem kan anvendes af fx turistguider eller foredragsholdere for en optimal lydgengivelse ved fx rundvisninger.

Kommunikationssystemet består af en trådløs FM-sender, som bæres af taleren, og et antal FM-modtagere, som udleveres til lytterne. Modtagerne fås med halsslynge (til brug med høreapparat med telespole) eller med tre forskellige hovedtelefonmuligheder.

Til opladning af FM-sendere og -modtagere kan der leveres brugervenlige ladestationer.

Gentofte Høreforening havde stor glæde af systemet i forbindelse med en rundvisning på Ordrupgaard Museum. Læs reference.

 • Vores kultur og værdier

  Oticon er en dynamisk virksomhed mere en innovativ kultur samt en åben og venlig atmosfære.

 • Installatørside

  Vores installatørside er forbeholdt Oticons installatører.

 • Rådgivning og projektering

  Der er mange fordele ved at vælge Oticon som rådgiver, leverandør og installatør.

 • Kontakt os

  Giv os et ring eller send os en mail for rådgivning eller et uforpligtende tilbud.