Vi tager udgangspunkt i hjernen

Hos Oticon udvikler vi høreapparater, der hjælper hjernen med den naturlige proces, der bruges til at forstå lyd. Vi kalder dette BrainHearing™.

Men hvad er BrainHearing?

I udviklingen af vores høreapparater har vi trodset de gængse principper og taget en anden rute end andre, idet vi fokuserer på hjernens rolle i forbindelse med hørelsen.

BrainHearing er en unik og banebrydende teknologi. Den fokuserer på at give hjernen det, den behøver til at få mening ud af lyd, og den forsyner brugeren med en bedre fornemmelse af, hvor lydene kommer fra.

[iframe src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=03eb43b851fa8ece2c745c20acfc2689&source=embed&photo%5fid=18702124" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Hvordan kan BrainHearing hjælpe?

Når hjernen ikke modtager de lyde, den behøver, skal den anstrenge sig mere for at få mening ud af de sparsomme lyde. BrainHearing giver hjernen adgang til det fulde lydmiljø, så den kan fokusere på de mest relevante lydkilder.

BrainHearing hjælper hjernen med at behandle lyd på en naturlig måde. Hjernen benytter fire kognitive funktioner på samme tid for at få mening ud af lyd.

1. Orienterer

Når alle lyde er tilgængelige, og der er en detaljeret rumlig information til rådighed, kan hjernen naturligt orientere sig i lydomgivelserne.

2. Adskiller

Den forbedrede kontrast mellem elementerne i den åbne lydoplevelse hjælper hjernen med at skelne relevante lyde fra konkurrerende støj.

3. Fokuserer

Med konstant adgang til lyde, selv i komplekse miljøer, kan hjernen både vælge og skifte fokus.

4. Genkender

Ombalancering af lyde gør dem tydelige og nemmere at genkende. Dette frigør kapacitet i hjernen til at gemme og huske information.

Høreapparater holder hjernen i gang

Aktiv brug af høreapparater vil gøre det nemmere for mennesker med nedsat hørelse at deltage i sociale aktiviteter. Sociale aktiviteter stimulerer hjernen, hvilket mindsker risikoen for fremskyndet kognitiv tilbagegang. Professor Hélène Amieva, fra universitetet i Bordeaux i Frankrig, forklarer fordelene ved at holde hjernen aktiv.

Se videoen, og få mere at vide

Oticon Opn™ er en sand BrainHearing-løsning

Hjernen får, hvad den behøver, for at kunne høre bedre

Oticon Opn er hurtig og præcis nok til at hjælpe hjernen med at få mening ud af lyd, idet den giver hjernen adgang til et altid åbent lydmiljø og mindsker lytteanstrengelsen med 20 %. Det medfører, at brugerne husker 20 % mere, og at taleforståelsen øges med 30 %.*

Få mere at vide om fordelene
Læs mere om Opn

* Le Goff et al. 2016, Oticon Whitepaper, myoticon.dk

Få de seneste nyheder fra vores eksperter

Mød vores audiologer og eksperter og hold dig informeret om de seneste nyheder og opdagelser inden for høreteknologi og BrainHearing.

Følg Oticon-bloggen (engelsk)

 • Læs mere om Oticon Opn

  Oticon Opn hjælper hjernen, når den skal have mening ud af lyd.

 • dk_vibeke_windelow_382x382

  Tilfredse Oticon Opn-brugere

  Få indblik i brugernes erfaringer med Oticon Opn.

 • Følg vores blog

  Hold dig informeret om den seneste udvikling inden for høreapparatteknologi.