Vi tager udgangspunkt i hjernen

Hos Oticon udvikler vi høreapparater, der hjælper hjernen med den naturlige proces, der bruges til at forstå lyd. Vi kalder dette BrainHearing™.

Men hvad er BrainHearing?

Når det gælder udvikling af høreapparater, trodsede vi konventionerne og valgte en anden vej end andre i branchen ved at fokusere på hjernens rolle i hørelse.

BrainHearing er vores unikke og banebrydende tilgang. Den fokuserer på at levere det, hjernen har brug for, for at kunne give lyd mening.

[iframe data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=03eb43b851fa8ece2c745c20acfc2689&source=embed&photo%5fid=18702124" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Høretab er en risikofaktor for demens

Som midaldrende er høretab en potentielt modificerbar risikofaktor for udvikling af demens

I henhold til forskning i Lancet kan 35 % af demenstilfældene forklares med potentielt modificerbare risikofaktorer som ubehandlet høretab, rygning, depression og fysisk inaktivitet.

Faktisk kan tilfredsstillende behandling af høretab for midaldrende potentielt reducere risikoen for demens mere end nogen anden handling - inklusive at holde op med at ryge samt at motionere mere.

Hørelsens betydelige rolle for psykisk sundhed er blot en af årsagerne til, at vores BrainHearing™-tilgang er så vigtig.

*Livingston et al., 2017

Hvordan kan BrainHearing hjælpe?

Når hjernen ikke modtager de lyde, den behøver, skal den anstrenge sig mere for at få mening ud af de sparsomme lyde. BrainHearing giver hjernen adgang til det fulde lydmiljø, så den kan fokusere på de mest relevante lydkilder.

BrainHearing hjælper hjernen med at behandle lyd på en naturlig måde. Hjernen benytter fire kognitive funktioner på samme tid for at få mening ud af lyd.

1. Orienterer

Når alle lyde er tilgængelige, og der er en detaljeret rumlig information til rådighed, kan hjernen naturligt orientere sig i lydomgivelserne.

2. Adskiller

Den forbedrede kontrast mellem elementerne i den åbne lydoplevelse hjælper hjernen med at skelne relevante lyde fra konkurrerende støj.

3. Fokuserer

Med konstant adgang til lyde, selv i komplekse miljøer, kan hjernen både vælge og skifte fokus.

4. Genkender

Ombalancering af lyde gør dem tydelige og nemmere at genkende. Dette frigør kapacitet i hjernen til at gemme og huske information.

Høreapparater holder hjernen i gang

Aktiv brug af høreapparater vil gøre det nemmere for mennesker med nedsat hørelse at deltage i sociale aktiviteter. Sociale aktiviteter stimulerer hjernen, hvilket mindsker risikoen for fremskyndet kognitiv tilbagegang. Professor Hélène Amieva, fra universitetet i Bordeaux i Frankrig, forklarer fordelene ved at holde hjernen aktiv.

Se videoen, og få mere at vide

Udvider fordelene ved
BrainHearing™

Her er det nye Oticon Opn S™.

Bedre taleforståelse og reduceret lytteanstrengelse

Med introduktionen af Oticon Opn og den åbne lydoplevelse viste vi, hvordan denne unikke tilgang overgår den traditionelle høreapparatteknologi.

Med den opgraderede OpenSound Navigator og OpenSound Optimizer sammen tager Oticon Opn S BrainHearing™ nu fordelene til nye højder*:

  • Oticon Opn øgede taleforståelse med 30 % sammenlignet med traditionelle høreapparater. Nu overgår Oticon Opn S Oticon Opn med en forbedring på yderligere 15 %.

  • Oticon Opn reducerede lytteindsatsen med 20 % sammenlignet med traditionelle høreapparater. Oticon Opn S tilføjer en reduktion på yderligere 10 % til denne ydelse.

  • Oticon Opn forbedrede genkaldelse med 20 % sammenlignet med traditionelle høreapparater. Med Oticon Opn S øges dette med yderligere 10 %.

* Juul Jensen 2019, Oticon Whitepaper, Oticon Opn S 1

  • Læs mere om Oticon Opn S

    Oticon Opn S hjælper hjernen i processen med at forstå lyd.

  • Tilfredse Oticon høreapparatbrugere

    Læs, hvad andre siger om Oticon høreapparater.