Dokumenteret hjælp til brugere

Læs mere om Oticon Intent

Glidende tilpasning efter brugerens skiftende behov

Oticon Intent tilpasser sig brugerens lyttehensigt og tilpasser støtten med et spænd på 5 dB output SNR selv inden for et samme lydmiljø. Dette er takket være 4D sensorteknologi2, som prioriterer klarheden af tale i omgivelseslydene, når det er nødvendigt. Denne meget fleksible teknologi gør det muligt for brugere at tage del i samtaler uanset, hvilket lydmiljø, de befinder sig i.

Download Whitepaper

Oticon Intent hjælper hjernen med at balancere de lyde, der er interessante

Din hjerne overvåger konstant lydene omkring dig, både i forgrunden og baggrunden. Men de lyde, man lægger mærke til, afhænger af lyttehensigten på det tidspunkt.
For at se, hvordan den nye 4D sensorteknologi støtter hjernen med at balancere opmærksomheden på forskellige lyde, udførte vi en klinisk EEG-undersøgelse.

Resultaterne viste, at Oticon Intent muliggjorde markant større opmærksomhed på lyde fra omgivelserne, mens hjernen aktivt orienterer sig, end under en intim samtale. Alt dette uden at gå på kompromis med hjernens opmærksomhed på tale1.

Høreapparatbrugere foretrækker Oticon Intent

Vi bad høreapparatbrugere om at evaluere lydkvaliteten af Oticon Intent sammenlignet med Oticon Real™ i forskellige lydmiljøer. Oticon Intent blev vurderet betydeligt både i miljøer, hvor det var vigtigt at forstå tale, som en café, og hvor opmærksomhed på lydene i omgivelserne var vigtige, fx i en skov1.

 • OP TIL

  BEDRE LYDKVALITET*

 • OP TIL

  BEDRE NUANCER I LYTTEOMGIVELSERNE*

   

  * Sammenlignet med Oticon Real

 • OP TIL

  STØRRE LYTTEKOMFORT*

Dokumenteret i at levere ekseptionel taleforståelse

Bringer laboratoriet tættere på det virkelige liv
Ved hjælp af virtual reality-teknologi i Audio-Visual Immersion Lab (AVIL) på DTU har vi rekonstrueret realistiske scenarier med simultane samtaler og baggrundsstøj. Her havde deltagerne fri mulighed for at bevæge deres hoveder og kroppe for at identificere og forstå en, der talte, i en gruppe.

I dette studie var dét at lytte til tale designet til at være meget udfordrende. Vi ønskede at undersøge, om 4D sensorteknologi hjælper brugere med at navigere i denne type miljø –  og hvor meget. Resultalterne viste, at Oticon Intent med 4D sensorteknologi slået til forbedrede taleforståelsen med 15 % sammenlignet med, når teknologien var slået fra, mens det stadig kunne være opmærksomme på andre talere.1

 

Flere tale-cues i komplekse lyttemiljøer end nogensinde før

Når brugeren er engageret i en intim samtale i et støjende miljø, giver Oticon Intent 35 % mere adgang til tale-cues, sammenlignet med Oticon Real, som vist i tekniske målinger af output SNR.2. Med denne teknologi kan høreapparatet forstå brugerens lyttehensigt og giver derfor en støtte, som ikke tidligere har været mulig.

Oticon Intent tilpasser sig brugerens lyttehensigt og tilpasser støtten i et spænd på 5 dB output SNR selv inden for samme lydmiljø. Kliniske studier viser, at individuelt tilpasset støtte i alle situationer betyder, at brugeren nemmere kan deltage og fokusere på den lyd, der er vigtig. Det betyder, at Oticon Intent lader brugerne tage del i samtalen som aldrig før. 

Download Whitepaper

 •  

  Inden for et og samme lydmiljø oplever brugere af Oticon Intent tilpasning af støtte i et spænd på 5dB output SNR takket være 4D sensorteknologi.

  15 % bedret taleforståelse med 4D slået til sammenlignet med slået fra.

 •  

  Opmærksomheden for lyde i miljøet er betydeligt højere, når brugeren aktivt orienterer sig i et støjende miljø sammenlignet med i en intim samtale. Alt imens hjernens opmærksomhed på tale forbliver uforandret, uanset brugerens lyttehensigt.

 •  

  35 % bedre adgang til tale-cues end Oticon Real

  Op til:

  • 10 % bedre lydkvalitet
  • 13 % flere nuancer
  • 10 % større lyttekomfort

   

1. Bianchi/Eskelund et al. (2024). Oticon Intent – Clinical evidence. BrainHearing™ benefits of the 4D Sensor technology. Oticon whitepaper.

2. Brændgaard/Zapata-Rodríguez et al. (2024). 4D Sensor technology and Deep Neural Network 2.0 in Oticon Intent. Technical review and evaluation. Oticon whitepaper.