Lydløsninger og AV-udstyr fx til kirker

Lydløsninger & AV

Med Oticon lydløsninger og AV-udstyr forbedres oplevelsen af fx en gudtjeneste, en biograffilm eller en koncert både for mennesker med normal hørelse og mennesker med høretab. 

 • Teleslynge

  Med et teleslyngeanlæg  installeret i fx en kirke lever du ikke blot op til Bygningsreglement 2015. Du sikrer dig også, at mennesker med høreapparater får det hele med.

 • Lydanlæg

  Et lydanlæg tilgodeser både normalthørende, hørehæmmede og høreapparatbrugere. Oticon skræddersyr altid sine løsninger til det enkelte rum, så du er sikker på, at lydanlægget ikke går ud over æstetikken.

 • AV-løsninger

  Giv dine præsentationer og arrangementer en ny dimension ved at forene lyd og billede. En AV-løsning giver perfekte rammer for afholdelse af foredrag, kurser og sågar kirkelige handlinger.

Herlufsholm Kirke

I Herlufsholm Kirke kan endnu flere nu følge med i kirkens gudstjenester aktiviteter. Det er bl.a. takket være et nyt lydanlæg og elegante glasplader, der kan vises billeder og præsentationer på. Herlufsholm Kirke har også fået nyt udstyr til streaming, hvilket gør at aktiviteterne kan nydes hjemmefra, hvilket i disse tider er særdeles anvendeligt. Takket være en skræddersyet betjeningsløsning er systemet både nemt og intuitivt at betjene.

false
false

Sct. Pauls Kirke

I Sct. Pauls Kirke i Århus har en ny udendørs pylon gjort, at kirken kan kommunikere med kirkegængerne på en ny, iøjnefaldende og fleksibel måde. Inde i kirken er der installeret skjulte projektorer, der kommer ned fra loftet, når de skal bruges, så fx salmer kan projekteres op på væggen, samtidig med at kirkens æstetik bevares.

false
false

Handicaporganisationernes Hus

Handicaporganisationernes Hus byder indenfor i verdens mest tilgængelige hus, som nu tilgodeser endnu flere behov med en ny lyd- og billedeløsning fra Oticon.

false
false

Når lyden leverer et kick til sanseapparatet

Pleje- og aktivitetscenteret Mergeltoften i Nivå danner rammen for socialt samvær med en ny lydløsning fra Oticon, der både skaber fornyet energi, forkælelse til øregangen og fut i danseskoene.

Læs hele referencen her

streaming_1200x500_0820

Streamingløsninger med mange muligheder

Streaming har vundet indpas i folkekirken og er især blevet udbredt under coronaen. Mange har taget muligheden til sig og streamer i dag til fx en YouTube-kanal. Andre streamer til egen hjemmeside, og nogle benytter sig af muligheden for at inddrage fx en sognegård, når der afholdes store begivenheder, hvor kirkens rum alene ikke er tilstrækkeligt.

Læs mere om vores streamingløsninger

Trådløse højttalere

Udvid kirkerummet med en udendørs højttalerløsning

Er du på udkig efter en udendørs højttalerløsning? Vi har flere forskellige smarte løsninger.

Læs mere

Hovedbårne mikrofoner fra Oticon

Trådløse mikrofonsystemer

En trådløs hovedbåren mikrofon er ideel for fx præster og foredragsholdere, som kan have hænderne fri, bevæge sig ubesværet rundt i lokalet og tale i et normalt stemmeleje, uden at det går ud over modtagernes taleforståelighed.

Oticon har flere forskellige typer mikrofoner samt en smart ladestation, der sikrer, at det trådløse mikrofonsystem altid er opladt.

fm-aenlaeg-tourguide

FM-anlæg og kommunikationssystem

Det er ikke alle lokaler, hvor det er muligt at anvende teleslyngeanlæg. Alternativet er en FM-baseret lydløsning, som giver en optimal lyddækning uanset lokalets udformning eller store glas- eller vinduespartier.

Oticons trådløse kommunikationssystem benytter sig af en FM-sender og -modtagere, som sikrer, at taleren kan holde et behageligt stemmeleje og samtidig være tryg ved, at lytterne kan høre, hvad der bliver sagt.

Læs mere om Oticons FM- og kommunikationssystem

Et lille udpluk af referencer

En forbedret lydoplevelse i Aarby Kirke

Med det nye lydanlæg i Aarby Kirke tilgodeses alle kirkegængere med klar og tydelig lyd i hele kirkerummet.

Læs reference

Kommunikationssystem forbedrer oplevelse for hørehæmmede

Et trådløst kommunikationssystem gør det nemmere for alle - men især mennesker med høretab - at høre, hvad der bliver sag til fx kulturelle arrangementer, rundvisninger og lignende. Det kunne Høreforeningen erfare, da de brugte systemet under et museumsbesøg.

Læs reference

Skoven Kirke klar med det nyeste udstyr

Kirken er blevet opgraderet med en ny lyd- og AV-løsning, som forbedrer oplevelsen af de kirkelige handlinger - og er nu helt med på noderne, hvad angår moderne teknisk udstyr.

Læs reference

Tydelig og naturtro lyd på Frederiksberg

I Emmauskirken er der blevet plads til både kunst og god musik. Det nye højttaleranlæg sikrer en høj taleforståelighed og naturtro stemmeklang på alle stole- og bænkepladser i kirkerummet.

Læs reference

Moderne rundkirke med optimal lydgengivelse

En rundkirke stiller store krav til lydteknikken. Med to intelligente højttalere har Søndermarkskirken i Viborg nu fået en optimal lydoplevelse i hele kirkerummet.

Læs reference

Avanceret lydanlæg giver god lyd i rundkirke

Lydanlægget i Helligtrekongers Kirke i Vallensbæk forener høj taleforståelighed med en æstetisk installation, som indgår i en helhed i kirkerummet. "Kirken har fået væsentligt bedre lydforhold", fortæller kirkeværgen.

Læs reference

Vi er som virksomhed tilmeldt Elretur-ordningen, og vi kildesorterer vores affald, så vi sikrer den højest mulige grad af genanvendelse af affaldet.

Med lyd- og billedløsninger fra Oticon kan du derfor være sikker på, at affald bortskaffes på en miljømæssig forsvarlig måde. Det betyder, at fx kirkens ansatte ikke skal bruge tid og ressourcer på oprydningen, men at man i stedet kan fokusere på at nyde glæden ved det nye anlæg og dets funktioner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få informationer om Oticons produkter og services inden for lyd- og billedløsninger direkte i din indbakke.

Tilmeld dig

Akustiske udfordringer

Akustikken spiller en stor rolle for oplevelsen af et foredrag, en biograffilm eller en gudstjeneste. Lyden i kirker er særligt udfordret af akustikken. En god akustik er afhængig af lokalets efterklangstid; det vil sige den tid, det tager, til en lyd stopper. Oticon har mange års erfaring med at installere højttaleranlæg i kirker, som spiller sammen med kirkens ofte lange efterklangstid. Vores specialtilpassede højttalertyper begrænser lydudstrålingen til de hårde og lydreflekterende mure, men spreder i stedet lyden ud over tilhørerpladserne. 

Rent teknisk er efterklangstiden defineret som den tid, lydniveauet tager om at falde 60 decibel (db). En kort efterklangstid på 0,4 sekunder giver et klart og tydeligt lydbillede, hvor tale er nem at forstå, og baggrundstøj minimeres. I store kirker kan efterklangstiden være over seks sekunder, fordi lyden kastes tilbage fra overfladerne. Resultatet er ofte en rungende lyd, som går ud over taleforståelsen og oplevelsen som helhed.

Ring og hør mere om, hvordan vi kan finde en løsning, der tager højde for såvel efterklangstid som æstetik.

Oticon lyd- og billedløsninger

Professionel rådgivning og projektering

Oticon har mere end 100 års erfaring med levering og installering af større lydanlæg. Igennem årene har vi også oparbejdet en stor viden og erfaring inden for specialtilpassede AV-løsninger. 

Vi udarbejder altid vores løsninger i tæt samarbejde med den enkelte kunde, og der er derfor sjældent tale om nogle ”standardløsninger”. Takket være vores brede vifte af leverandører kan vi garantere, at vores løsninger forener de både brugsmæssige og æstetiske aspekter på et højt niveau.

Kontakt os

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker et tilbud.

Ring på: 4445 2540 eller send en mail til mail@oticon.dk

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få nyheder om vores større lyd- og billedløsninger tilsendt pr. e-mail.

 • Rådgivning og projektering

  Der er mange fordele ved at vælge Oticon som rådgiver, leverandør og installatør.

 • Kontakt os

  Giv os et ring eller send os en mail for rådgivning eller et uforpligtende tilbud.