Sådan kommer du i gang

Hvis du har problemer med hørelsen, kan det betale sig at blive undersøgt af en hørespecialist. Konsultationen er kortvarig og fuldstændig smertefri.

Læs med længere nede, hvor vi giver vores tips til dit første besøg på en høreklinik.
Du kan også læse om, hvordan man får høreapparater, bestille et gratis høretestkort og få indblik i andre brugeres erfaringer med høreapparater. 

Tag online høretest

Det er nemt og hurtigt at teste sin hørelse via Oticons online høretest.
Testen kan give en indikation af, om du hører, som du skal. Den kan derfor være et godt udgangspunkt for en professionel høretest foretaget på en høreklinik.

Tag vores online høretest

Hvordan får man høreapparater?

Det er en rigtig god idé at gøre noget ved sit høretab, så man kan få det fulde ud af livet igen. Her kan du læse, hvad du skal gøre, hvis du har brug for høreapparater.

Sådan får man høreapparater

Gør dig klar til besøget på høreklinikken

Det er en god idé at gøre sig nogle tanker om sine høreudfordringer i dagligdagen, inden man møder op til sin første konsultation på en høreklinik. Brug evt. vores liste med de mest almindelige symptomer på høretab og skriv ned, hvor mange af disse, der er gældende for dig. Du kan også notere de eventuelle bekymringer, du måtte have angående dit høretab eller høreapparater, så du kan diskutere dem med hørespecialisten.

Liste over symptomer

Gode råd til din første konsultation

Sådan vælges de rigtige høreapparater

De rigtige høreapparater kan afhjælpe de fleste slags høretab. Udover at analysere resultatet af høretesten vil hørespecialisten også spørge dig om din livsstil, designpræferencer og budget. Baseret på testen og samtalen vil hørespecialisten kunne tilbyde dig forskellige løsninger.

Læs mere om høreapparater

Mød andre brugere

Du er langt fra den eneste, som har skullet vænne sig til tanken om at få og bruge høreapparater. Få indblik i andre brugeres erfaringer med Oticon høreapparater.

Mød andre brugere

3  trin til bedre hørelse
Udover at få lavet en test hos en hørespecialist spiller din læge og måske en ven eller familiemedlem en vigtig rolle på din vej til bedre hørelse. Men det starter og slutter med den vigtigste person: DIG.

1. TAG ANSVAR
FOR DIN HØRELSE

Det at erkende, at du er nødt til at gøre noget ved dit hørebesvær, er det vigtigste første skridt. Hvis du får høreapparater, er det vigtigt, at du bliver ved med at gøre fremskridt ved at bruge dem hver dag.

Læs vores råd til nye brugere

2. TAL MED DIN
LÆGE

Din læge kan udrede årsagen til dit hørebesvær. Ørevoks eller infektion kan forårsage midlertidigt høretab. Hvis dit høretab ikke kan behandles medicinsk, skal du have foretaget en komplet høretest.

Læs mere om høretab

3. SPØRG VENNER OG
FAMILIE OM HJÆLP

Tag en god ven eller familiemedlem med hen til høreklinikken, da vedkommende kan supplere med oplysninger om din hørelse, som du måske ikke selv har bemærket. Vennens støtte er også vigtig i løbet af dine første dage som høreapparatbruger.

Læs om, hvad familiemedlemmer kan gøre

Bekymrer tanken om høreapparater dig?


Jeg er for ung til at begynde at bruge høreapparater
Omkring én ud af seks voksne har høretab i større eller mindre grad. Vores moderne livsstil betyder, at mange oplever problemer i en yngre alder. Eftersom høretab opstår gradvist, er du måske ikke lige så opmærksom på det som dine pårørende.

Jeg er på min karrieres højdepunkt
Med et høretab er hjernen nødt til at arbejde hårdere for at skelne de vigtige lyde fra baggrundsstøj. Dagligdagens opgaver som møder bliver mere krævende og trættende. Høreapparater hjælper dig til at få lyde og ord til at give mening, så du bedre kan fokusere på samtalens indhold.

Jeg har ikke lyst til at ligne en, der har problemer med hørelsen
Moderne høreapparater er smarte, stilfulde og – frem for alt – næsten usynlige. Ingen andre behøver vide noget om dem, og inden længe glemmer du selv, at du har dem på. 

Mit høretab er ikke noget problem for mig – hvorfor have alt det besvær?
Høretab kan påvirke dit forhold til andre negativt. At bruge høreapparater forbedrer ikke kun din egen livskvalitet, men også livskvaliteten for folk omkring dig. 

Se, hvor små og stilfulde høreapparaterne er, og find din favorit


Det er en rigtig god ide at søge råd og vejledning, hvis man har et høretab. Vi ringer dig gerne op, hvis du har spørgsmål eller ønsker at blive henvist til nærmeste Oticon-certificerede høreklinik.

Bliv kontaktet

Hvilken type høreapparat er den rette til dig?

Der er to typer høreapparater, som begge giver dig lyd af høj kvalitet. Dit valg afhænger af dine personlige præferencer for diskretion og funktionalitet.

 • BTE-høreapparater

  Diskret
  Passer til de fleste typer høretab og -grader
  Brugervenlige knapper
  Bemærkelsesværdige tilslutningsmuligheder

   

   

  Læs mere

 • ITE-høreapparater

  'Usynlig' version
  Til mildt til kraftigt høretab
  Specialtilpasset til dine ører
  Bemærkelsesværdige tilslutningsmuligheder*

  *Fås kun i udvalgte modeller

   

  Få mere at vide

 • Sådan fungerer vores hørelse

  Vi hører med hjernen – ikke med ørene. Lær at forstå den normale høreproces

 • Den første konsultation

  Læs mere om, hvad du kan forvente, når du besøger en hørespecialist for første gang

 • Tinnitus

  Hvad er tinnitus, hvorfor får man det, og hvad man kan gøre for at lindre symptomerne

 • Find en høreklinik

  En hørespecialist kan teste din hørelse og fastlægge en behandling, der passer dig