SÅDAN

passer du godt på dine høreapparater

Vi har gjort vores til, at dine høreapparater kan klare flere års daglig brug og stadig fungere effektivt – men det kræver, at du passer godt på dem.

Du kan maksimere levetiden på dine høreapparater med et par simple tricks.

Hvor lang levetid har et høreapparat?

Lær mere

Undgå tab, slag og stød

De små komponenter inde i dine høreapparater er modstandsdygtige, men intet elektronik er uforgængeligt. For at undgå skader, hvis du fx skulle tabe dine høreapparater, er det en god idé at have et blødt underlag, når du tager høreapparaterne af og på, skifter batterier eller lignende. Hellere dét end det hårde badeværelsesgulv. Og når du ikke bruger dine høreapparater, så opbevar dem i den æske, du fik dem i, eller i en tørreboks.

Livredder om sommeren

Vi sveder mere om sommeren, hvilket kan føre til mere kondens inde i dine høreapparater. Hold øje med fugt i batteriskufferne og – om nødvendigt – hold dem åbne, så de kan tørre.

Når du ikke bruger dine høreapparater, så hold dem uden for direkte sollys og undgå at efterlade dem i en varm bil.

Tag forholdsregler på stranden

Ved havet udsætter du dine høreapparater for saltvand, sand og solcreme. Saltvand kan efterlade saltkrystaller i høreapparaterne, sand kan blokere mikrofonportene, og solcreme kan indeholde kemikalier, som kan beskadige plastikken på høreapparaterne.

Så undgå at røre dine høreapparater, hvis dine hænder er fulde af sand, tag høreapparaterne af, når du tager solcreme på, og hold høreapparaterne væk fra saltvand.

Hold øje med kemikalier i hår- og hudpleje

Høreapparater kan blive beskadiget af de kemikalier, der fx er i hårspray, parfume, aftershave, selvbruner, myggespray og øredråber.

Tag altid dine høreapparater af, før du tilføjer produkter som ovenstående. Sørg for at produkterne får lov til at trænge ind, og husk at tørre dine hænder, før du tager høreapparaterne på igen. Og når der er behov for at rengøre dine høreapparater, brug da aldrig rengørings- eller opløsningsmidler.

Læs mere om sikker rengøring af høreapparater

Kulde kan give kondens og tappe batterierne for strøm

Vinteren kan være en hård tid for høreapparatbatterier, som kæmper for at arbejde i de lavere temperaturer, hvilket gør dem mindre effektive og kan resultere i en kortere batterilevetid. Forsøg at opbevare batterierne ved stuetemperatur, og hvis du tager nogle reservebatterier med dig ud i kulden, så opbevar dem i din jakke, hvor de kan forblive varme.

De pludselige temperaturskift fra kulden udenfor til et varmt rum indenfor kan give kondens inde i høreapparaterne, så det kan være nødvendigt at åbne batteriskufferne over natten eller putte høreapparaterne i en tørreboks.

Se vores tips til en kold nytårsaften

Pas på vandet

Høreapparater er designet til at kunne bruges i alle hverdagens situationer - fx når du bliver fanget i regnbyge eller dyrker motion og bliver svedig. Fordi komponenterne er nano-coatede, er Oticons høreapparater IP68 klassificerede og kan overleve at være under vand (på 1,5 meters dybde) i op til 30 minutter.

Men hvis der forbliver fugtigt indeni høreapparaterne, kan det påvirke kontakten til batteriet, hvilket kan give en midlertidig defekt. Så hvis dine høreapparater bliver våde, så åbn batteriskuffen over natten, så der kan skabes noget ventilation, eller overvej at anskaffe dig en tørreboks, der tjener samme formål.

Hvad er den forventede levetid for høreapparater?

Så længe du investerer i et høreapparat af god kvalitet, vil det have en forventet levetid på mellem tre til syv år. Så med god vedligeholdelse og pleje er det ikke ofte, du behøver at erstatte dine høreapparater.

Men det er et gennemsnit, og det afhænger af den høreapparatmodel, du har eller vælger. I-øret apparater har tendens til at holde op til fem år, mens bag-øret apparater typisk holder fem til seks år.

En ting er sikkert: God håndtering og pleje vil maksimere levetiden af dine høreapparater.

 • Hørelse

  Vidste du, at hørelsen er den eneste af vores sanser, som aldrig sover?

 • Forbindelse til andre enheder

  Lær, hvordan du skaber trådløs forbindelse med høreapparaterne og fx et tv eller en telefon.

 • Downloads og support

  Find videoer og instruktioner om, hvordan du bruger Oticon høreapparater og tilbehør.

 • Find en høreklinik

  Få foretaget en høretest og få hjælp og råd fra en autoriseret hørespecialist.