Oticon More er verdens første høreapparat, som giver hjernen det komplette lydbillede. Dette er takket være et gennembrud indenfor høreapparatteknologien, som ikke er set tidligere - et intelligent Deep Neural Network.

Se videoen om Deep Neural Network

 • Hvorfor er Oticon More trænet med 12 millioner lydbilleder fra det virkelige liv?

  Indtil nu har lydprocesseringssystemer været designet ud fra teoretiske modeller og menneskeskabte hypoteser om, hvordan man bedst forbedrer kvaliteten af tale og reducerer baggrundsstøj.

  Men Oticon More høreapparaterne introducerer en ny høreapparatteknologi – Deep Neural Network (DNN) – som efterligner måden, hjernen arbejder på.

  Hvorfor skal et DNN trænes? Åbn her for at læse mere

  Baseret på vores enorme lydprocesseringserfaring har vi trænet Deep Neural Network (DNN) med 12 millioner lydbilleder fra det virkelige liv. Det er vores mest avancerede høreapparatteknologi nogensinde.

  DNN har lært at genkende alle typer lyde, deres detaljer og hvordan, de ideelt skal lyde.

  Dette gør det til så meget mere end en standard kunstig intelligens-software. Det er en unik og dedikeret høreløsning, der er udviklet til at fungere i realtid i hverdagen.

  Med denne integrerede intelligens har Oticon More lært at genkende alle slags lyde, deres detaljer og hvordan de ideelt skal lyde - alt med henblik på at støtte hjernen optimalt.

  Udforsk vores BrainHearing™ filosofi her

 • Hvordan fik vi 12 millioner lydbilleder ind i Oticon More?

  Vi brød ud af laboratoriet

  Vi gik ud i den virkelige verden med en 360° kugleformet mikrofon for at indsamle lyde fra hverdagssituationer.

  Hvordan brugte vi den kugleformede mikrofon? Åbn her

  Den kugleformede mikrofon er sammensat af flere avancerede, individuelle mikrofoner, der er jævnt fordelt hen over en kugle. Outputtet fra hver mikrofon kombineres ved at benytte avanceret signalbehandling for at opfange et givent lydbillede i detaljer og med præcision.

  Dette er fundamentet for, hvordan Oticon More kan behandle hele lydbilledet med uforlignelig præcision og klarhed.

Også nyt med Oticon More

Tilslutning til Android-enheder med Audio Streaming for Hearing Aid (ASHA) via Bluetooth® høreapparatteknologi.

Udforsk streaming med Oticon More

Deep Neural Network er en del af en fundamental ny tilgang til lydprocessering

For at kunne levere hele lydbilledet har vi fuldstændig omdefineret måden, vi processerer lyd på.

 • Vi optog lyde fra det virkelige liv med en 360° kugleformet mikrofon.

 • Vi brugte de optagede lyde til at træne Deep Neural Network (DNN), så det kunne lære at genkende dem.

 • DNN er en del af MoreSound Intelligence™, som giver en præcis analyse og afbalancering af hele lydscenen.

 • Hurtig forstærkning med høj opløsning følger ændringerne i lydbilledet: MoreSound Amplifier™

Vi byder to banebrydende nye høreapparatteknologier velkommen

Vores nye tilgang giver os mulighed for at lancere to nye høreapparatfunktioner, der sikrer, at hele lydscenen processeres og forstærkes præcist: MoreSound Intelligence og MoreSound Amplifier.

 • MoreSound Intelligence

  Et kvantespring inden for processering af lydbilledet

  Oticon More indeholder den sidste nye høreapparatteknologi – MoreSound Intelligence – som opfanger og optimerer lyde. Dette giver adgang til hele lydbilledet, hvor individuelle lyde skiller sig ud i forhold til hinanden.

  Sådan fungerer MoreSound Intelligence

  Scanning og analyse af lydbilledet

  MoreSound Intelligence scanner hele lydscenen 500 gange pr. sekund, der resulterer i en præcis analyse af alle lyde og omgivelsernes kompleksitet. Herefter anvendes brugerens personlige lyttepræferencer til at opnå et klart mål for, hvordan forskellige lydbilleder skal behandles.

  Processering og forbedring af kontrast

  Når lydbilledet først er analyseret, organiserer MoreSound Intelligence præcist lydene om­kring brugeren. Herefter benyttes DNN's omfattende træning fra det virkelige liv til at processere og skabe kontrast mellem de identificerede lyde1. Resultatet er en mere naturlig gengivelse af alle lyde i et klart, komplet og balanceret lydbillede2.

  Se vores eksperter forklare MoreSound Intelligence

 • MoreSound Amplifier

  Giver præcist afbalanceret forstærkning af enhver lyd

  MoreSound Amplifier i Oticon More er et banebrydende balanceret forstærkningssystem. Det arbejder præcist og hurtigt nok til at sikre, at vigtige detaljer og dynamik er mere hørbare og tilgængelige for personer med høretab.

  Sådan fungerer MoreSound Amplifier

  GAMMEL konventionel kompression

  For at gøre lydbilledet hørbart har konventionel kompressionsteknologi anvendt en “one size fits all”-tilgang. Den behandler lyde på samme måde, i fast opløsning. Det har ført til, at visse lyde er blevet forstærket for meget, andre for lidt og nogle er endda blevet overkomprimeret - hvilket giver en ubalanceret lydoplevelse. Det berøver ikke alene lytteren for vigtige detaljer i lydscenen, det gør det også sværere for hjernen at finde mening i, hvad der sker omkring den.

  NY afbalanceret forstærkning

  I modsætning til dette er MoreSound Amplifier et dynamisk, balanceret forstærknings­system, som uden problemer tilpasser opløsning og hastighed i forhold til det aktuelle lydbillede. Med en seks gange højere opløsning og en adaptiv fartpilot gør MoreSound Amplifier det fulde lydbillede hørbart, imens de fine kontraster og balancen mellem lydene bevares3. Dette sikrer, at hjernen har adgang til den vigtige information, den har brug for, for at få lydene til at give mening2. Det er grunden til, at vi mener, at MoreSound Amplifier er den bedste høreapparatteknologi til forstærkning.

  Se vores eksperter forklare MoreSound Amplifier

Platformen Polaris er rygraden i Oticon More. Den er specialudviklet til høreapparater. Denne målrettede tilgang giver mulighed for konstant at køre et trænet DNN samtidig med, at alle teknologierne i Oticon More forsynes med større hastighed, præcision og kapacitet, end det tidligere har været muligt3.

 • 16 gange større kapacitet til at udføre avancerede algoritmer4

 • Intelligent brug af brancheførende 64-kanalers processering

 • Dobbelt så stor komputationskapacitet og hastighed4

 • Deep Neural Network-processering

 • Dobbelt så stor præcision i 1.5-5 kHz frekvensbåndene4

Gå til Oticon Mores hjemmeside

Find vores kontaktoplysninger her

1Brændgaard, M. 2020a. MoreSound Intelligence. Oticon tech paper.

2Santurette, S. & Behrens, T. 2020. Audiologien i Oticon More. Oticon whitepaper.

3Brændgaard, M. 2020b. Platformen Polaris. Oticon tech paper

4Sammenlignet med Velox S platformen.