At leve med høreapparater

En blog om, hvordan du engagerer dig i livet og de mennesker, du holder af

Sådan virker Bluetooth i høreapparater

Læsetid: 3 min
13-03-20

Bluetooth-teknologi gør det muligt for alle de elektroniske enheder, som vi bruger til daglig, at tale sammen samt overføre data trådløst – det kunne fx være tale, kommandoer og filer. Du kender det måske fra headsets, joysticks og naturligvis mobiltelefoner, men Bluetooth er også en vigtig del af moderne høreapparater.

 

To standarder inden for Bluetooth-teknologi

Bluetooth er en overordnet betegnelse for to forskellige typer trådløs teknologi: Classic Bluetooth, og Bluetooth Low Energy (BLE), hvor sidstnævnte er standarden i høreapparaterne fra Oticon.

Mens Classic Bluetooth oprindeligt var designet til trådløse headsets, så er Bluetooth Low Energy en nyere teknologi, som har den fordel, at den bruger meget mindre strøm i forhold til Classic Bluetooth (og derved sikrer længere batterilevetid i dine høreapparater). Af denne årsag betragtes Bluetooth Low Energy af mange som den kommende standard inden for Bluetooth-tilslutning.

Bluetooth Low Energy anvendes allerede i mobilprodukter fra Apple – fx iPhone. Vi anvender Bluetooth Low Energy i vores høreapparater, især fordi den gør det muligt at tilslutte to høreapparater samtidig. Derved er det allerede muligt at streame lyd direkte fra Apple-telefoner til Oticon høreapparaterne – fx til telefonopkald, musikafspilning og lignende.

På den anden side, så anvendes Classic Bluetooth stadig i de fleste Android-enheder. Da denne teknologi optager mere strøm, er de fleste høreapparater ikke kompatible med den – hvilket betyder at direkte streaming fra Android-telefoner til høreapparater ofte ikke er en mulighed.

Android har dog i slutningen af 2019 lanceret funktionen Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA), og selvom den indtil videre kun fungerer med en håndfuld telefoner, så betyder det, at Android-brugere snart kan nyde samme streamingmuligheder som dem, Apple-brugere allerede har.

Oticon ConnectClip kan forbedre din oplevelse

Hvad gør du i mellemtiden, hvis dine høreapparater ikke kan tilsluttes din Android-telefon? Her kommer Oticon ConnectClip ind i billedet!

ConnectClip er en diskret enhed, der trådsløst forbinder din telefon (Android og iPhone) til dine Oticon høreapparater. Den tilbyder lyd to veje, hvilket betyder, at den også kan streame din stemme tilbage til din telefon – det kan fx være nyttigt til håndfri telefonopkald.

Den kan også være en hjælp i situationer, hvor du har brug for at få direkte adgang til en persons stemme – fx i støjfyldte omgivelser. Den kan nemlig fungere som en lille mikrofon, der kan bæres af personen, der taler, hvorved stemmen streames direkte ind i dine høreaparater.

Find mere information om Oticon ConnectClip her

 

Hvis du kunne tænke dig at lære mere om de mange muligheder for at tilslutte dine høreapparater til alle dine enheder, fx din telefon og dit tv, så læs også vores blogindlæg om konnektivitet her.