At leve med høreapparater

En blog om, hvordan du engagerer dig i livet og de mennesker, du holder af

Hvordan virker høreapparater med Bluetooth®?

Læsetid: 3 min.
11-06-20

Bluetooth-teknologi gør det muligt for de enheder, som vi alle bruger i vores dagligdag, at tale sammen og trådløst overføre data. Disse data kan være hvad som helst såsom tale, kommandoer eller filer og andet. Du kender den muligvis fra headsets, spilcontrollere og naturligvis mobiltelefoner. Det er også en vigtig komponent i høreapparater.

 

To standarder af Bluetooth-teknologi

“Bluetooth” kan betyde to forskellige trådløse teknologier: klassisk Bluetooth-teknologi og Bluetooth Low Energy-teknologi (BLE). Sidstnævnte er den standard, vi bruger i Oticon-høreapparater.

Mens klassisk Bluetooth-teknologi oprindeligt blev designet til trådløse headsets, så er Bluetooth Low Energy-teknologi nyere og har den fantastiske fordel, at den bruger mindre strøm end klassisk Bluetooth (hvilket sikrer længere batteribrugstid for dine høreapparater), og det er grunden til, at den af mange anses for at være fremtidens standard for Bluetooth-tilslutninger.

Bluetooth Low Energy-teknologi anvendes allerede i Apples mobilprodukter såsom iPhone. Vi bruger Bluetooth Low Energy-teknologi i Oticon-høreapparater delvist på grund af dens evne til at oprette forbindelse til to høreapparater samtidig. Derfor er det allerede muligt at streame lyd direkte fra Apple-telefoner til Oticon-høreapparater, uanset om det er telefonsamtaler, musik eller andre lyde.

På den anden side anvendes klassisk Bluetooth teknologi stadig af de fleste Android-enheder. Da denne teknologi bruger meget mere strøm, er de fleste høreapparater ikke kompatible med den, hvilket betyder, at direkte streaming fra Android-telefoner til høreapparater som regel ikke er mulig.

I slutningen af 2019 lancerede Android imidlertid deres lydstreaming-funktion til høreapparater, Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA), og selvom den indtil videre kun fungerer på nogle få telefoner, så betyder det, at Android-brugere snart vil have de samme streaming-muligheder som Apple-brugere.

Oticon ConnectClip kan forbedre din oplevelse

Så hvad kan du gøre i mellemtiden, hvis dine høreapparater ikke kan oprette forbindelse til din Android-telefon? Det er her Oticon ConnectClip kommer dig til hjælp!

ConnectClip er en enhed, der trådløst opretter forbindelse mellem din telefon (Android eller iPhone) og dine Oticon-høreapparater. Den byder på tovejslyd, hvilket betyder, at den kan streame din stemme tilbage til din telefon, så du kan have håndfri telefonsamtaler.

Det er også praktisk i situationer, hvor du har brug for at have direkte adgang til en persons stemme, f.eks. i støjende omgivelser. Den fungerer som en lille mikrofon, som personen, du taler med, kan have på, så hans/hendes stemme streames direkte til dine høreapparater.

Find mere information om ConnectClip

Hvis du gerne vil vide mere om mulighederne for at tilslutte dine høreapparater til enhederne i dit liv som f.eks. din telefon og dit tv, inviterer vi dig til at læse vores blogpost om tilslutningsmuligheder.