At leve med høreapparater

En blog om, hvordan du engagerer dig i livet og de mennesker, du holder af

Høreapparater holder hjernen i form

Læsetid: 2 min.
06-01-20

Her er et faktum, som måske kommer bag på dig: Du hører med din hjerne – ikke dine ører

Dine ører opfanger lyde og sender dem videre til hjernen. Det er nemlig i hjernen, at vi opfatter, at vi rent faktisk har hørt en lyd. Hjernen slæber det tunge læs, hvilket også er årsag til, at du kan føle dig en smule træt, når du begynder at gå med høreapparater. Det vil dog gå over. Det er ligesom at dyrke motion; du vil være øm i starten, men med tiden vil du og din hjerne hurtigt vænne sig til at høre mere.

Vores grundlæggende filosofi er at udvikle løsninger, der understøtter hjernen, frem for bare at skrue op for lydstyrken. Hvis man bare skruede op for lyden, ville det kun gøre hjernen endnu mere træt; i stedet hjælper vi den med at forstå lyd. Resultatet er et mere naturligt og behageligt lydbillede, der efterlader dig mindre træt og i bedre stand til at huske mere af livets vigtige samtaler. Dette kalder vi BrainHearing™

Dine høreapparater er designet til at hjælpe dig med at leve dit liv på bedste vis og samtidig hjælpe med at holde hjernen i form. Hertil kommer en række helbredsmæssige fordele. Forskning viser, at en god hørelse kan nedsætte risikoen for at udvikle tidlige demens-lignende symptomer, dels fordi evnen til at engagere sig i sociale aktiviteter med andre mennesker er afgørende for hjernens helbred.

Lisbet Dahl – den populære danske skuespillerinde og instruktør – anerkendte, at hendes høretab var begyndt at påvirke hendes evne til at instruere den berømte Cirkusrevyen på Bakken.

Hun opsøgte en hørespecialist og blev tilpasset med Oticon Opn™ høreapparater. Det blev et vendepunkt for hende, både professionelt og privat.

Jeg var slet ikke klar over, hvor meget det betød
Lisbet Dahl, skuespillerinde og instruktør

Måske vil du kunne relatere til Lisbets historie med tiden. I denne video kan du høre, hvilken indvirkning høreapparater havde på hende.