Bedre hørelse begynder med din hjerne

Din hjerne er den vigtigste del af din høreløsning.

Hvad hvis man kunne høre bedre med mindre anstrengelse for hjernen?

Har du nogensinde tænkt: "Min hørelse er ok, hvis jeg bare koncentrerer mig hårdt nok"? Eller: "Mine nuværende høreapparater er fine, jeg bliver bare hurtigt træt, når jeg har dem på"?

Hvis din hjerne ikke får de rette lyde at arbejde med, kræver det en stor indsats at skabe mening. Med BrainHearing™ får hjernen adgang til det fulde lydbillede, så den kan fokusere på de mest relevante lydkilder. BrainHearing handler ikke om teknologi eller produktfunktioner. Det drejer sig om en grundlæggende forståelse for, hvordan hørelsen fungerer – og hvordan din hjerne får mening ud af lyd.

At høre er at tænke

Du hører med hjernen, ikke med ørerne. Det at høre, og især at forstå tale, er en kognitiv proces – ikke en mekanisk.

Ørerne modtager lyde og sender dem til hjernen, hvor de behandles, så de giver mening for os. Og når der mangler lyde, vil hjernen forsøge at udfylde hullet – en ofte vanskelig og udmattende proces. God hørelse er ikke blot et spørgsmål om at gøre lydene høje nok. Det handler om at hjælpe hjernen til at forstå de lyde, du hører. Derfor har vi ændret vores fokus fra "øret" til "hjernen" som første prioriteret.

Dette gør BrainHearing
for dig

Med BrainHearing får livets lyde simpelthen mere mening.

Den grundlæggende filosofi bag BrainHearing er at støtte hjernen ved at give den de rammer, den har brug for, for at give lyden mening – i stedet for at overbelaste den ved at skrue op for lyden. Dette mindsker belastningen af hjernen (den kognitive belastning), så du vil føle dig mindre træt. Det giver dig et mere naturligt og behageligt lydbillede i stedet for blot at forstærke en enkelt lydkilde.

Sådan gør BrainHearing en forskel for børn

For udvikle sit talesprog skal dit barn have adgang til så fuldkomment et spektrum af talelyde som muligt og det mest fuldkomne og tydelige høresignal, det overhovedet kan få. Oticons stærke BrainHearing-teknologier støtter udviklingen af en lang række kognitive færdigheder for børn med høretab. 

Oticons BrainHearing teknologi giver en ensartet lydbehandling, der passer til barnets behov på hvert udviklingstrin. I takt med at dit barns kommunikationsfærdigheder udvikles, kan forbedringerne påvirke mange områder af barnets liv positivt, herunder præstationsniveauet i skolen, sociale relationer og endda dit barns selvværd.

Læs mere om, hvorfor børns hørelse er vigtig

Sådan forvandler BrainHearing din måde at høre på 

Når lyden kommer ind i øret og når frem til hjernen, udfører hjernen fire grundlæggende funktioner for at finde mening i lyden.

BrainHearing er designet til at hjælpe hjernen med at: Orientere sig i henhold til lydenes placering, ved hjælp af begge ører; adskille lydkilder; fokusere på, hvad der er vigtigt, samt genkende hver lyd og dens mening. Alt dette sker samtidigt i hjernen.

BrainHearing-teknologien hjælper hjernen med at give livets lyde mening. BrainHearing understøttes af en række funktioner, blandt andet: Spatial Sound, Speech Guard, Free Focus og YouMatic.​

OpenSound Navigator giver hjernen bedre betingelser for at præstere

Traditionel høreapparatteknologi har ikke succes med at takle komplekse lyttemiljøer, der involverer flere personer, der taler. Når der er mange, dynamiske og uforudsigelige lydkilder, reagerer den ved at lukke af for alle lyde undtaget tale, der kommer forfra. Dette medfører, at hjernen ikke får den information, den behøver for at tilgå lydbilledet, og det gør det umuligt for den at fokusere naturligt eller skifte opmærksomhed.

Den unikke OpenSound Navigator er hurtig og præcis nok til at hjælpe hjernen med at få lyd til at give mening, og den kan klare flere talende samtidig i selv de mest komplekse omgivelser. Ved at skaffe bedre betingelser for hjernen forbedrer OpenSound Navigator lytteoplevelsen, mindsker lytteanstrengelsen, forbedrer taleforståelse og din evne til at deltage aktivt i samtaler med flere personer, der taler samtidig.

Se Oticons seneste høreapparater

Høreapparater holder din hjerne i form

Aktiv brug af høreapparater vil gøre det nemmere for hørehæmmede personer at deltage i sociale aktiviteter. Sociale aktiviteter stimulerer hjernen, hvilket reducerer risikoen for fremskyndede kognitive problemer - som hukommelsessvigt og koncentrationsbesvær.

“Det er aldrig for sent at gøre noget ved et høretab. Men jo hurtigere, du behandler et høretab, jo bedre er det for din kognition” siger Hélène Amieva, professor ved universitetet i Bordeaux.

[iframe data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="//wdh.23video.com/v.ihtml/player.html?source=embed&photo%5fid=14144264" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Oplev selv BrainHearing

Ord er ikke altid nok. For virkelig at få udbytte af BrainHearing bør du lade din egen hjerne opleve forskellen. Bed din lokale hørespecialist om at udstyre dig med Oticon høreapparater med BrainHearing-teknologi - og lad din hjerne være dommer.

Find en hørespecialist i nærheden