Bedre hørelse begynder med din hjerne

Din hjerne er den vigtigste del af din høreløsning.

Hvad hvis man kunne høre bedre med mindre anstrengelse for hjernen?

Har du nogensinde tænkt: "Min hørelse er ok, hvis jeg bare koncentrerer mig hårdt nok"? Eller: "Mine nuværende høreapparater er fine, jeg bliver bare hurtigt træt, når jeg har dem på"?

Hvis din hjerne ikke får de rette lyde at arbejde med, kræver det en stor indsats at skabe mening. Med BrainHearing™ får hjernen adgang til det fulde lydbillede, så den kan fokusere på de mest relevante lydkilder. BrainHearing handler ikke om teknologi eller produktfunktioner. Det drejer sig om en grundlæggende forståelse for, hvordan hørelsen fungerer – og hvordan din hjerne får mening ud af lyd.

At høre er at tænke

Du hører med hjernen, ikke med ørene. Det at høre, og især at forstå tale, er en kognitiv proces – ikke en mekanisk.

Ørerne modtager lyde og sender dem til hjernen, hvor de behandles, så de giver mening for os. Og når der mangler lyde, vil hjernen forsøge at udfylde hullet – en ofte vanskelig og udmattende proces. God hørelse er ikke blot et spørgsmål om at gøre lydene høje nok. Det handler om at hjælpe hjernen til at forstå de lyde, du hører. Derfor har vi ændret vores fokus fra "øret" til "hjernen" som første prioriteret.

Dette gør BrainHearing
for dig

Med BrainHearing får livets lyde simpelthen mere mening.

Den grundlæggende filosofi bag BrainHearing er at støtte hjernen ved at give den de rammer, den har brug for, for at give lyden mening – i stedet for at overbelaste den ved at skrue op for lyden. Dette mindsker belastningen af hjernen (den kognitive belastning), så du vil føle dig mindre træt. Det giver dig et mere naturligt og behageligt lydbillede i stedet for blot at forstærke en enkelt lydkilde.

Sådan gør BrainHearing en forskel for børn

For at udvikle sit talesprog skal dit barn have adgang til så fuldkomment et spektrum af talelyde som muligt samt det mest fuldkomne og tydelige høresignal, det overhovedet kan få. Oticons BrainHearing-teknologi er indbygget i Sensei og Sensei Super Power høreapparaterne og støtter udviklingen af en lang række kognitive færdigheder hos børn med høretab.

BrainHearing-teknologien giver en lydbehandling, der passer til barnets behov på hvert udviklingstrin. I takt med, at dit barns kommunikationsfærdigheder udvikles, kan forbedringerne påvirke mange områder af barnets liv positivt - herunder præstationer i skolen, sociale relationer og endda dit barns følelse af selvværd.

Læs om hvorfor børns hørelse er vigtig

Sådan forvandler BrainHearing din måde at høre på 

Når lyden kommer ind i øret og når frem til hjernen, udfører hjernen fire grundlæggende funktioner for at finde mening i lyden.

BrainHearing er designet til at hjælpe hjernen med at: Orientere sig i henhold til lydenes placering, ved hjælp af begge ører; adskille lydkilder; fokusere på, hvad der er vigtigt, samt genkende hver lyd og dens mening. Alt dette sker samtidigt i hjernen.

BrainHearing-teknologien hjælper hjernen med at give livets lyde mening. BrainHearing understøttes af en række funktioner, blandt andet: Spatial Sound, Speech Guard, Free Focus og YouMatic.​

Oticon Opn™ – tager BrainHearing til det næste niveau

Traditionel høreapparatteknologi fungerer ikke godt i komplekse lyttesituationer, hvor mange talende personer er involveret. Når lydkilderne er mange, dynamiske og uforudsigelige, håndteres det ved at lukke ned for alle andre lyde på nær den tale, der fokuseres på. Det betyder, at hjernen ikke får alle oplysninger fra lydbilledet, hvilket gør det umuligt for den at fokusere naturligt eller rette opmærksomheden mod noget andet.

Vores seneste tilføjelse til BrainHearing-konceptet, Oticon Opn, er hurtig og præcis nok til at hjælpe hjernen med at få lydene til at give mening og kan klare flere personer, der taler samtidigt - selv i de mest komplekse situationer. Ved at give din hjerne bedre arbejdsbetingelser forbedrer Opn din lytteoplevelse og taleforståelse samt gør det nemmere for dig at deltage aktivt i samtaler med mange personer.

Læs mere om Oticon Opn

Høreapparater holder din hjerne i form

Aktiv brug af høreapparater vil gøre det nemmere for hørehæmmede personer at deltage i sociale aktiviteter. Sociale aktiviteter stimulerer hjernen, hvilket reducerer risikoen for fremskyndede kognitive problemer - som hukommelsessvigt og koncentrationsbesvær.

“Det er aldrig for sent at gøre noget ved et høretab. Men jo hurtigere, du behandler et høretab, jo bedre er det for din kognition” siger Hélène Amieva, professor ved universitetet i Bordeaux.

[iframe src="//wdh.23video.com/v.ihtml/player.html?source=embed&photo%5fid=14144264" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Oplev BrainHearing med din egen hjerne

Ord er ikke altid nok. For virkelig at få udbytte af BrainHearing bør du lade din egen hjerne opleve forskellen. Bed din lokale hørespecialist om at udstyre dig med Oticons høreapparater med BrainHearing-teknologi – og lad din hjerne selv bedømme.

Find en høreklinik i nærheden af dig

 • Få dybdegående indblik

  Læs de seneste forskningsartikler for yderligere at udforske BrainHearing-filosofien.

 • Find høreapparater med BrainHearing

  Gå på opdagelse blandt vores høreapparater for at se, hvor du kan få den fulde BrainHearing-oplevelse.

 • BrainHearing for børn

  Det er altafgørende for barnets udvikling, at hjernen får de rette indtryk.

  Her kan BrainHearing hjælpe.

 • Hørelse

  Vidste du, at vores hørelse er den eneste af vores sanser, der aldrig sover?