At leve med høreapparater

En blog om, hvordan du engagerer dig i livet og de mennesker, du holder af

Hvornår bør jeg opgradere mine høreapparater?

Læsetid: 3 min.
05-04-24

Som alt andet vi bruger, har vores høreapparater en begrænset levetid. Du bør overveje at opgradere dem med jævne intervaller, også selvom alt ser ud til at fungere.

Som udgangspunkt har høreapparaterne en levetid på mellem tre og syv år, men nogle vil opleve, at de holder længere end det. Høreapparaternes levetid afhænger af, hvor vedligeholdte de er, apparaternes kvalitet og almindelig slitage.

De fleste tænker først på at udskifte deres høreapparater, når de ikke længere fungerer, som de skal, eller hvis de holder helt op med at fungere. Det er dog ikke den eneste årsag til, at du bør overveje at udskifte dine høreapparater. Herunder kan du læse hvorfor:


Vores hørelse har tendens til at blive dårligere i takt med, at vi bliver ældre. Det betyder, at vores høreapparater skal tilpasses vores hørelse. Hvis du ikke længere oplever, at dine høreapparater fungerer lige så godt som i starten, kan din hørelse have ændret sig. En opgradering til en nyere og mere kraftfuld model, kan give dig det boost, du har brug for.


Starter du på en ny arbejdsplads? Har du fået en ny hobby? Flytter du sammen med en? Ændringer som disse kan stille nye krav til dine høreapparater – nye lyde og sociale situationer, som du skal forholde dig til, kræver mere af dine apparater. Hvis du oprindeligt har fået tilpasset dine høreapparater til en mere stille livsstil, kan disse situationer skabe et behov for høreapparater med mere kraft og nye funktioner.


Fremskridt inden for høreteknologi har introduceret en masse nye funktioner, der ikke var tilgængelige for bare få år siden. Du har måske ventet på disse ekstra funktioner, men har ikke kunne få dem, første gang du fik høreapparater. Oticons høreapparater er smartere end nogensinde før, og de arbejder sammen med din hjerne for bedre at kunne adskille tale og baggrundsstøj, forbedre taleforståelsen og gøre det mindre anstrengende at lytte.

Nutidens høreapparater er meget avancerede. De fleste kan nemt forbindes til elektroniske enheder omkring os – tv, computere, smartphones, musikafspillere og mere. Der er flere muligheder end tidligere, hvad angår størrelse og pasform: flere farver, ”usynlige” apparater, nyere og mere komfortable bag-øret-høreapparater.

Næste gang du besøger din hørespecialist, kan du spørge, hvad der findes af nyere høreapparater, hvis du er nysgerrig på at vide mere om det.

 

Ønsker du at opgradere dine høreapparater? Find en høreklinik nær dig.