At leve med høreapparater

En blog om, hvordan du engagerer dig i livet og de mennesker, du holder af

Hvilket høreapparat var det bedste i vores test?

Læsetid: 4 min.
08-04-21

Vi placerede tre af de bedste høreapparater i verden i realistiske, støjfyldte omgivelser – for at vise dig, hvor godt de kan hjælpe dig.

 

Forestil dig, at du befinder dig på en café. Der er mange mennesker, der taler, og der er aktivitet omkring dig. Du sidder sammen med en veninde, men det er lidt svært at høre, hvad hun siger.

Flere venner ankommer. Der foregår mange samtaler samtidig. Du vil gerne tale med forskellige mennesker på forskellige tidspunkter, så du er nødt til at vide, hvad der sker omkring dig.

Dette er en virkelig udfordring for de fleste høreapparater!

Så hvis du gerne vil vide, hvor gode høreapparaterne er, får du svaret i den slags situationer.

Derfor tog vi udgangspunkt i en sådan situation, da vi sammenlignede tre af de bedste høreapparater.

Test af høreapparater med lyde fra det virkelige liv

Vi startede med en situation fra det virkelige liv, hvor folk taler, og optog den med en 360° mikrofon. Den indfangede deres tale samt lyde og støj fra omgivelserne.

Så genskabte vi det hele i et særligt lydstudie.

Det bedste høreapparat til at videregive tale

Vi er stolte over at kunne sige, at du med Oticon More™ høreapparater kan høre dem, du kigger på, rigtigt godt, så det bliver nemmere at følge med i samtalen.

Testresultaterne viser ligeledes, at Oticon More høreapparater kan hjælpe dig med at høre andre mennesker omkring dig meget nemmere. I testen gav de langt bedre adgang til tale, der kommer fra siden, så det bliver mindre anstrengende at være opmærksom på det, der sker omkring dig, så du ikke behøver at dreje hovedet for at høre ting.

Det betyder, at det bliver mere naturligt for dig at skifte mellem forskellige samtaler.

Se mere om disse fantastiske testresultater her

 

 

Langt flere af de andre betydningsfulde lyde omkring dig

Med Oticon More høreapparater bliver det ovenikøbet nemmere for hjernen at være opmærksom på andre ting, der sker omkring dig, såsom mennesker, der taler eller ønsker din opmærksomhed, fugle der synger, eller mange af de tusindvis af ting, der er med til at gøre livet interessant!

Lyde fra omgivelserne er vigtige for hjernen, for at den kan være opmærksom på, hvad der foregår omkring dig. Så det er gode nyheder, at Oticon More høreapparater giver bedre adgang til flere af de vigtige lyde omkring dig - og ikke blot hvad folk siger.

Er du klar til forandringer i lydbilledet?

Her kommer et svært spørgsmål: Hvor mange forskellige lydmiljøer tror du, du befinder dig i i løbet af en dag?

Måske er der forholdsvist stille, når du er indendørs om morgenen, og mere støjende, når du går ud på gaden. Hvordan er det, når du går ind i en butik? Eller når du tænder for tv'et eller radioen?

Lydbilledet kan faktisk ændre sig mange gange på en dag - især når man tager i byen eller får besøg.

Derfor er det meget vigtigt, at høreapparater hurtigt kan tilpasse sig forandringerne i det lydmiljø, man befinder sig i. Hvis de reagerer for langsomt, skal man vente på, at de ‘falder til ro’, før man får den bedste lyd, de er designet til at videregive.

Da vi testede hastigheden på, hvor hurtigt disse tre høreapparater reagerer på og tilpasser sig forandringer i lydmiljøet, var Oticon More meget hurtigere.

Det betyder, at du med Oticon More meget hurtigere kan få en mere klar lyd. Men med konkurrenterne kan du blive nødt til at vente meget længere, før du kan høre så godt, som du gerne vil – i nogle tilfælde mere end 20 sekunder.

Oven i købet er lydens kvalitet også bedre …

Meget mere naturtro lyd

Som med forskellige hi-fi musikanlæg varierer lydkvaliteten, man får fra forskellige høreapparater, utroligt meget.

Men til forskel fra musikanlæg har man typisk høreapparater på hele dagen. Den lyd, de videregiver, bliver faktisk en del af den måde, man oplever verden på.

Kvaliteten og definitionen af forskellige lyde – og kontrasten mellem dem – er særdeles vigtig. Vi kalder denne lyd naturtro.

God og naturtro lyd gør det nemmere for hjernen at adskille lyde fra hinanden og forstå, hvad folk siger. Frem for alt giver en mere naturtro lyd dig fornemmelsen af, at du virkelig er til stede.

Så vi er også meget stolte af at kunne sige, at Oticon More i vores test gav en meget mere naturtro gengivelse af lyd. Med andre ord var de bedre end konkurrenterne til at genskabe vigtig lyd med større præcision, kontrast og detaljer.

Se mere om Oticon More høreapparater her

Det skyldes, at de er hjernevenlige høreapparater

Vi mener, at grunden til, at Oticon More klarer sig bedre end konkurrenterne, er, at Oticon More er hjernevenlige høreapparater. Det betyder, at de hjælper hjernen med at arbejde naturligt ved at give den så mange informationer som muligt i stedet for at udelukke lydene omkring dig.

Denne unikke tilgang er baseret på erkendelsen af, at hjernen er verdens bedste lydprocessor!

Se her, hvordan hørelse fungerer i hjernen

Ønsker du at kontakte en hørespecialist?

Find en høreklinik i nærheden

 

_________________________________________

 

Se mere om vores test og videnskaben bag ved at læse vores whitepaper