At leve med høreapparater

En blog om, hvordan du engagerer dig i livet og de mennesker, du holder af

7 aktiviteter, du kan foretage dig, mens du bruger dine høreapparater

Læsetid: 3 min.
18-02-19

Hvis du eller en af dine nærmeste har et høretab, er der ingen grund til at gå på kompromis med den aktive livsstil. Her er en samling af sjove ting, du kan foretage dig, mens du bærer dine høreapparater.

1. Få pulsen op

Det er både sjovt og sundt at få pulsen op – uanset om det er på mountainbike, på klatrevæggen eller i det lokale fitnesscenter. Heldigvis kan det ved mange fysiske aktiviteter sagtens lade sig gøre at beholde sine høreapparater på – du skal bare bruge en sikkerhedssnor.

Sikkerhedssnoren fastgør dine høreapparater til dit tøj, så du ikke taber eller beskadiger dine høreapparater, hvis de skulle falde af.

b2coticonblogthumbimage9funactivitiestodowithahearingaidmo

2. Dans i regnen – med en paraply!

Høreapparater er elektroniske, så det er bedst at undgå, at de bliver våde – men det betyder ikke, at du skal være bange for vand. Du skal bare undgå direkte eller længerevarende kontakt.

Nye høreapparater er IP68-certificerede og testet for at sikre, at de kan tåle at blive våde. Faktisk er alle nye typer af høreapparater testet ved at blive nedsænket i vand og derefter sikre, at de stadig virker.

Så gå ud og nyd regnvejret – bare husk en hat eller en paraply, så dine høreapparater ikke bliver for våde. Husk også efterfølgende at åbne batteriskufferne og lade dem lufttørre indvendigt – eller brug en hårtørrer.

3. Deltag i foredrag

Når du har dine høreapparater på, har du en række af muligheder, som kan være gavnlige i undervisningssammenhænge – fx fjernmikrofoner, der trådløst sender lyd fra den, der taler, direkte ind i høreapparaterne. Herudover er der i mange undervisningslokaler FM-systemer til at transmittere stemmen direkte til dine høreapparater via en FM-modtager.

Læs mere om brug af høreapparater i undervisningssammenhænge

4. Nyd en film eller en forestilling

Med de fleste moderne høreapparater kan du nyde en god film eller forestilling uden problemer. Herudover anvender mange teatre teleslyngesystemer, der opfanger lyden fra forestillingen og transmitterer den til høreapparater med indbygget telespole. Det er lige så let, som det er at skifte program på dine høreapparater.

5. Nyd en frokost på en restaurant

Med et høretab kan den komplekse sammenblanding af lyde på restauranter og caféer gøre det vanskeligt at høre. Det kan have negativ indflydelse på oplevelsen. Vores råd er at vælge et af de mere stille hjørner i lokalet, eller – endnu bedre – bede om det, når du bestiller bord.

En anden mulighed er at udforske vores nyeste Oticon Opn høreapparater, der giver dig adgang til et naturligt 360 graders lydmiljø. Du kan høre flere personer tale på én gang og skifte fokus, når du har lyst – selv i støjende omgivelser.

b2c-oticon-blog_post-image_9_fun_activities_to_do_with_a_hearing_aid_restaurant2

6. Gå til koncert

Aldrig før har vi haft så mange valgmuligheder, når det kommer til musik. Hvad enten du foretrækker rock’n’roll eller eksperimentel jazz, er det vigtigt, at du beskytter din hørelse.

Du skal blot huske at vælge et passende program som fx dit musikprogram eller en indstilling, der passer til støjende omgivelser. Hvis musikken er høj, skal du huske at tage dine høreapparater af og beskytte din hørelse med ørepropper.

7. Besøg et nyt sted med fly

Mens du forbereder dig på din rejse, har vi et godt råd til dig – særligt til de længere flyveture.

Hvis du skruer helt ned for lyden på dine høreapparater, fungerer de som ganske effektive støjreducerende høretelefoner, som er med til at lukke støjen fra flyet ude.

Og en anden ting til rejsen – husk ekstra batterier eller få genopladelige høreapparater. Selvom batterier til høreapparater er tilgængelige i næsten alle lande, vil du måske helst undgå at skulle opsøge dem på et fremmed sprog. For at spare tid kan du vælge genopladelige høreapparater og have strøm nok til hele dagen.