At leve med høreapparater

En blog om, hvordan du engagerer dig i livet og de mennesker, du holder af

4 gode råd: Sådan vedligeholdes høreapparaterne

Læsetid: 3 min.
30-07-19

Høreapparater består af forskellige dele, som for det meste skal vedligholdes regelmæssigt. Læs her 4 gode råd til, hvordan man både rengør og udskifter vigtige dele af høreapparaterne, så de altid yder optimalt.

1. Udskift tilstoppet damper / filter

En damper virker mest som et akustisk filter, der former frekvensresponsen, men den forhindre også fugt og ørevoks i at trænge ind i høreapparaterne. Hvis der ikke er lyd i høreapparatet, eller lyden reduceres, kan det være på grund af en tilstoppet damper, som derfor skal udskiftes.

Se instruktionsvideoen for, hvordan filteret skiftes:

2. Udskift tipper mindst en gang om måneden

Øretipper er engangstipper, der er specielt tilpasset til at sætte på høreapparatets højttaler eller tyndslange, så det sidder bekvemt i øret. De er lavet af et blødt gummimateriale og findes i forskellige former. Tipperne bør ikke rengøres. I stedet fjernes den eksisterende tip, og en ny sættes på.

Se instruktionsvideoen for, hvordan tippen skiftes:

Læs mere om tipper

3. Sluk for høreapparaterne, når de ikke er i brug – og spar på batterierne

Et batteri vil normalt virke i tre til ti dage i et høreapparat, før det skal udskiftes - afhængigt af brug og høreapparatmodel. Når de ikke er i brug, slukker du for høreapparaterne ved at åbne batteriskuffen. På denne måde sparer du på batterierne.

Se hvordan batteriet i BTE-høreapparater udskiftes:

Vigtigt!

Et opbrugt batteri bør altid afleveres til genbrug – fx på din lokale genbrugsstation – eller i batteribokse opstillet rundt omkring i kommunen. 

Bestil gratis batterier til høreapparater

4. Rengør høreapparaterne regelmæssigt

Høreapparater fra Oticon er udviklet til at modstå rigtig svære forhold, men regelmæssig rengøring af apparaterne er stadig nødvendigt for at sikre, at de holder længere. Høreapparaterne udsættes ofte for fx ørevoks, fugt, støv og lignende, der potentielt kan nedsætte deres effekt og
holdbarhed. Rengør som udgangspunkt høreapparaterne dagligt med en blød, tør klud. Sørg for, at dine hænder er rene og tørre. Anvend ikke vand, rengøringsmidler, opløsningsmidler eller alkohol, da disse produkter kan beskadige høreapparaterne.

Se instruktionsvideoen for, hvordan skallen rengøres:

Læs også: Rengøring af i-øret høreapparater

Sådan kvalitetstester vi vores høreapparater

Har du spørgsmål til vedligholdelse af høreapparater, kan du altid kontakte os eller din lokale Oticon høreklinik:

Kontakt Oticon

Find nærmeste høreklinik