Oticon Insight

ny-emballage-880x412

En grønnere og smartere emballage på vej i 2020

Læsetid: 3 min.
17-02-20

I 2020 introducerer Demant, herunder Oticon, ny emballage til bl.a. høreapparater, der skal fremme bæredygtige løsninger og samtidig reducere mængden af materiale, der går til spilde – til gavn for virksomheden, hørespecialisten og miljøet.

Som del af en større virksomhedsstrategi, der støtter op om FNs Verdensmål, arbejder Demant-koncernen aktivt på at mindske mængden af materiale, der går til spilde, og samtidig på at overgå til flere bæredygtige løsninger. Det vil i 2020 bl.a. resultere i en ny, grønnere emballeringsproces, hvori man prioriterer bæredygtige materialer, færre komponenter og en smartere infrastruktur.

Om den nye emballeringsprocess fortæller Heidi Gade, Packaging Development Manager i Oticon:

”Senere på året vil emballagen bestå af 70 % - 100 % genanvendelige og FSC-certificerede materialer, og færre komponenter vil reducere mængden af overflødigt emballage, der ryger i skraldespanden. Vi har modtaget god feedback fra både brugere og hørespecialister i en stor undersøgelse sidste år, og mange spørger ind til vores miljøaftryk. Derfor vender vi nu forsyningskæden på hovedet og fokuserer på processen fra kundens og brugerens synspunkt.

 

ny-emballage-880x412

Fra venstre: Sofie Rye og Heidi Gade arbejder i Oticons Packaging Team. Sammen med 40 ansatte fra 21 forskellige virksomheder har de abejdet på bæredygtig omstilling i takt med FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

”Ny emballage produceres i Sverige

Et andet mål har været at foretage emballeringen så tæt på produktionslagrene som muligt for at minimere unødvendig transport. Og når det gælder produktionen af den nye emballage, behøver vi i Danmark blot vende blikket over sundet.

”Den nye emballage produceres i Sverige på 100 % certificeret grøn energi. På den måde er det tættere på vores produktionslager i Polen, og vi reducerer mængden af CO2-udledning på transport fra fx Kina,” forklarer Heidi, der afslutningsvis fortæller:

”Emballagen har en stor betydning for, hvordan vi bringer vores produkter på markedet. En grønnere og mere moderne emballage mindsker ikke kun mængden af materiale, der går til spilde – den understøtter samtidig også det premium-brand, som Oticon er. Vores kunder efterspørger de bedste høreapparater, bæredygtige løsninger OG topmoderne branding – ikke bare to ud af disse tre. Vi vidste, da vi gik i gang, at det ikke ville være en let opgave, men resultatet har været enormt positivt for alle dele af virksomheden. Så vi rullede ærmerne op og fandt en god løsning, og vi glæder os til at igangsætte implementeringen senere på året.”

FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling

Demant støtter FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene udgør 17 konkrete mål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.* Udover at gøre en reel forskel gennem forskning og innovation samt at forbedre verdenssundheden med bedre høreomsorg, så har vi også et ansvar for at reducere miljøaftrykket og sikre en ansvarlig og etisk virksomhed. Vores bidrag falder primært under verdensmålene 3, 4, 8, 9 og 12 – men vi er også opmærksomme på verdensmål 5, 13 og 16.

 

ot_dk_fns-verdensml_0220

 

*Kilde: Verdensmålene (2020)