Oticon Kaizn™ er verdens første personlige AI-assistent til ørerne

8 januar 2019

Oticon kommer nu med verdens første personlige AI-assistent til ørerne, hvor personer med høretab kan indstille deres høreapparater i henhold til deres livsstilOticon Kaizn™ er endnu en banebrydende teknologisk funktion fra Oticon, som forandrer livet for brugere af høreapparatet Oticon Opn.™

Oticon Kaizn™ er verdens første personlige AI-assistent til ørerne
Verdens første personlige AI-assistent for høreapparater har set dagens lys. Oticon Kaizn
vil give brugere af Oticon Opn™ med 2.4GHz forbindelse en ny og innovativ måde at indstille deres høreapparater, så de giver den bedst mulige individuelle lydoplevelse. Oticon Kaizn, som blev præsenteret på CES 2019 (elektronik- og forbrugermessen Consumer Electronics Show), er næste store step i Oticons arbejde for at forbedre menneskers sundhed og velvære gennem hørelsen.

Skræddersyede ændringer i høreapparatindstillingerne ud fra brugerens typiske lytteomgivelser

Med Kaizn kan brugere af Oticon Opn™ tage kontrollen over, hvordan deres høreapparater fungerer i hverdagen. Ved hjælp af standard iOS-enheder, især det meget brugervenlige Apple Watch, kommunikerer Oticon Kaizn™ med brugerne for at fastslå, hvad de ønsker at høre i forskellige lydomgivelser. Ved at få forståelse for brugernes typiske lytteomgivelser - hvor de bor, arbejder og deltager i sociale aktiviteter, fx på en café eller på kontoret, kan Kaizn™ løbende “trænes” til automatisk at foretage kvalificerede, skræddersyede ændringer i en brugers høreapparatindstillinger og dermed i sidste ende forbedre brugerens lytteoplevelse i det daglige liv.

Høreapparaterne kan forudsige brugerens foretrukne indstillinger

Baseret på brugerens tidligere bekræftede behov kan høreapparaterne nu eksempelvis forudsige, at brugeren normalt har et møde mandag morgen og sikre, at indstillingerne er slået over på ‘fokus’ eller forudsige, at brugeren ønsker en ‘komfort-indstilling’, når de slapper af med en kop te. Brugerne har også mulighed for at ændre de tilpasninger, den kunstige intelligens har foretaget, til enhver tid.

Kunstig intelligens optimerer den individuelle lytteoplevelse

“Vi er klar over, at alle høreapparatbrugere er forskellige, og deres behov og præferencer varierer,” forklarer Michael Porsbo, Project Manager i Oticon. “Det er kun brugeren, der ved, om han eller hun ønsker at høre samtalen ved bordet eller slappe af til musikken, som spiller i baggrunden. Det er derfor, vi med Kaizntager et stort skridt fremad indenfor høresundhed drevet af mennesker ved at bruge kunstig intelligens til at optimere den individuelle lydoplevelse.”

Oticon Kaizn™ kan over tid påvirke høresundheden positivt

“Et Oticon høreapparat, som er forbundet til Kaizn™, vil fortsætte med at blive bedre og bedre over tid, hvilket giver mulighed for løbende forbedringer for brugeren, hvilket kan påvirke høresundheden og i sidste ende den generelle sundhed positivt. Lige som Spotify anbefaler nye sange baseret på brugerens tidligere valg, lærer Kaizn™ brugeren og hans eller hendes præferencer at kende takket være kunstig intelligens ved at lære af de data, der indsamles. Det er vores drøm, at Oticon Kaizn™, et system, som til stadighed udvides og forbedres, kontinuerligt vil give øget værdi for flere hundredetusinde brugere af Oticon høreapparater verden over,” konkluderer Michael.

Kunstig intelligens kan forbedre livskvaliteten for mennesker med høretab

Oticon, som er førende inden for høreapparatindustrien, er mest kendt for udviklingen af Opn™, verdens første høreapparat med forbindelse til internettet, har med succes leveret en række livsforbedrende egenskaber og løsninger, som kan forbedre livskvaliteten for mennesker med høretab gennem bedre hørelse. Virksomheden er kendt for banebrydende egenskaber i høreapparater gennem smart brug af moderne teknologier og har senest været pioner inden for brug af kunstig intelligens. Dette demonstreres på en perfekt måde i Oticon Kaizn, den nye personlige AI-assistent til ørerne.

Prisvindende og anerkendte teknologier

I 2018 gav Oticon brugere af deres høreapparater med forbindelse til internettet mulighed for at tage et skridt mod at kunne tage del i deres egen hørebehandling med lanceringen af HearingFitness. Både HearingFitness™ og Oticon Opn, Oticons høreapparat med forbindelse dertil, har fået anerkendelse af dommerpanelet ved CES og har vundet Innovation Awards i 2017 og 2018. I år har Oticon Kaizn™ fanget CES Innovations Awards dommerpanels opmærksomhed og er blevet valgt til Honoree i to af kategorierne ved 2019 CES Innovation Awards.

 

For mere information om Oticon, besøg: www.oticon.dk

Om Oticon

500 millioner mennesker verden over lider af høretab. Det er Oticons ambition, at vores kunder – høreklinikker i hele verden - foretrækker at bruge vores produkter til mennesker med nedsat hørelse. Gennemsnitsalderen for personer med høretab er 50+, men 8 % er under 18 år. Baseret på passion, dedikation og professionel ekspertise designer Oticon høreapparater til både børn og voksne, som er egnet til alle typer høretab – fra milde til kraftige. Oticons er blandt de mest innovative på markedet.

Kontakt:
Katrine Hertz Østergaard, Sr. Director, Communications & Digital Channels, Oticon, email: khos@oticon.com, telefon: +45 20952530