Oticon Opn™ har nu forbindelse til alle moderne smartphones

18 oktober 2017

Moderne 2,4 GHz Bluetooth Low Energy teknologi gør det nemt at få trådløs forbindelse mellem Oticon Opn høreapparater og iPhones® og Android™ smartphones. Derudover viser to nye studier1, at Opn gør brugerne i stand til at håndtere udfordrende lyttemiljøer meget mere effektivt end andre høreapparater på markedet. Og med Oticon Opn skal du ikke kun nøjes med at have den streamede telefon lyd i et øre, men får den i begge ører, hvilket gør det meget nemmere at føre en samtale. 

Oticon Opn giver brugerne adgang til flere talere på én gang, hurtig reduktion af støj, selv imellem ord. Med Opn sikres en god og stabil forbindelse til smartphones, og høreapparatet er i øvrigt i stand til at benytte de muligheder, der findes på internettet. Disse egenskaber har givet Opn mange internationale awards og har resulteret i en overvældende positiv respons fra Opn brugere2

Oticon Opn er et ”made for iPhone” høreapparat, men tilbyder nu også trådløs forbindelse til Android™ og en hvilken som helst anden moderne smartphone med Bluetooth fra 2010 og fremefter. Snart3 kan Oticon nemlig lancere Oticon ConnectClip: Et headset, en mikrofon og fjernbetjening på én og samme tid. Med ConnectClip kan Opn-brugere drage fordel af et fuldstændigt håndfrit headset, hvilket hidtil kun har været muligt for brugere med en iPhone. Den indbyggede mikrofon i ConnectClip er ikke bare en fordel for Android brugere, men også brugere af iPhone, idet den gør brugerne i stand tid at fokusere på én hovedtaler, fx i støjende situationer eller når distancen til taleren er for stor.

“Oticon Opn giver brugerne trådløs forbindelse i høj kvalitet til alle moderne smartphones,” fortæller Ole Asboe Jørgensen, President, Oticon Brand, Global. “Det er det seneste eksempel på Opns evne til at løfte barren og forbedre vilkårene for mennesker med høretab, så de igen kan deltage aktivt i deres liv. Fantastiske resultater fra den nyeste forskning giver flere beviser på, at Opn med BrainHearing™-teknologi gør en mærkbar forskel i støjende situationer, såsom på restauranter og til familiemiddage, sammenlignet med andre høreapparater på markedet. Med Opn hører du simpelthen bedre med mindre anstrengelse, hvilket gør det nemmere at leve et aktivt og socialt liv.” 

Med den gratis Oticon ON App kan brugerne nyde en problemfri trådløs forbindelse i hverdagen – fx når de modtager telefonopkald direkte i deres Opn-høreapparater. Opn-brugere kan også bruge ON Appen til at få forbindelse til og interagere med internettet via netværket IFTTT.com (IfThisThenThat). 

Takket være moderne 2.4 GHz Bluetooth Low Energy (BLE) teknologi streamer Opn lyd fra begge høreapparater samtidig, hvilket giver mennesker med høretab en rigere og nemmere lydoplevelse, når de streamer lyd. Ved at give en stereolyd baseret på en 7,5 kHz båndbredde har Opn ingen reduceret lydkvalitet eller begrænsninger i streaming, hvilket fx er tilfældet ved 3,5 kHz båndbredde, som man får med klassisk Bluetooth-teknologi4. Oticon kombinerer den moderne BLE teknologi med den unikke åbne lydoplevelse, der er karakteristisk for Oticon Opn. Det skaber en ekstraordinær lyd med førsteklasses støjreduktion, når man fx streamer en telefonsamtale fra en smartphone til sine høreapparater. 

Udover Oticon ConnectClip introducerer Oticon disse nye produkter og features:

Genopladelige batterier til Oticon Opn
Oticon tilbyder nu genopladelige batterier til Opn miniRITE i flere lande, herunder Danmark. Ved hjælp af den brugervenlige oplader kan Opn miniRITE oplades over natten og have strøm til hele den efterfølgende dag. Hvis brugeren glemmer at oplade batterierne, er løsningen fleksibel nok til, at man kan bruge engangsbatterier som back up. Det er estimeret, at ét sæt af de miljøvenlige genopladelige batterier kan spare omkring 150-200 engangsbatterier om året 

Nye tilpasningsmuligheder
Oticon kan desuden introducere en opdateret tilpasningssoftware til hørespecialisten med en række nye tilpasningsmuligheder, herunder support af Fast Data View (en ny NOAH-egenskab), ny pædiatrisk tilpasningsmode og NoahLink wireless. For at forbedre præcisionen af høreapparattilpasningen og klient-tilfredsheden kan man via den nye In-situ-audiometri afspille rentoner gennem høreapparaterne, så hørespecialisten mere præcist kan måle høretærsklerne.

Oticon SafeLine™ for voksne og børn
Oticon SafeLine™ sikkerhedssnor er nu tilgængelig i to snorlængder for både børn og voksne. Den kan bruges med miniRITE, designRITE og BTE høreapparater, herunder Super Power, Ultra Power og lydprocessorer fra Oticon Medical. SafeLine™ er den eneste sikkerhedsløsning på markedet, som har en sikkerhedsegenskab, som sikrer, at snoren åbnes, hvis det skulle komme til at hænge fast i noget.

For flere information om Oticon Opn familien, tilslutning til smartphones, ConnectClip samt den nyeste forskning, klik ind på oticon.dk/Opn

 

For yderligere informationer, kontakt:
Katrine Hertz Østergaard, Sr. Director, Communications & Digital Channels, Oticon, email: khos@oticon.com, telefon: 2095 2530 

 

1. Le Goff and Beck 2017, Oticon whitepaper; and Beck D.L., Porath M., Consumer Responses to the Oticon Opn Hearing Aid. Hearing Review. 2017;24(1):26.

2. I en Oticon undersøgelse af 700 nye Oticon Opn brugere erklærede imponerende 70 %, at de var “meget tilfredse” - dog ikke et overraskende resultat, hvis man ser nærmere på forskningen, som giver en konsekvent sammenhæng mellem lydkvalitet og brugertilfredshed.

3. I Danmark forventes ConnectClip at blive lanceret inden jul.

4. Som anvendt i høreapparatindustrien.

Apple, the Apple logo, iPhone, iPad og iPod touch er varemærket eget af Apple Inc., registreret i U.S. og andre lande. App Store er et servicevaremærke tilhørende Apple Inc.
Android, Google Play og Google Play logoet er varemærker eget af Google Inc.