Oticon udnævner chefaudiolog

1 november 2017

Høreapparatproducenten Oticon har udnævnt Thomas Behrens som ny chefaudiolog (Chief Audiologist). Thomas Behrens, ansvarlig for Audiologi i Oticon og direktør for Center for Anvendt Audiologisk Forskning i Oticon’s hovedkvarter, tiltræder den nyoprettede stilling i efteråret. Med sig bringer han 20 års erfaring.

Thomas Behrens har været i Oticon, en del af William Demant Group, siden 1998. I dag er han ansvarlig for klinisk forskning, audiologisk kommunikation og for at definere audiologien i Oticons nye produkter. Forskningen breder sig over mange områder inden for audiologi og indbefatter både børn og ældre i omkring 15 igangværende, globale projekter. Thomas Behrens har tidligere bestridt rollen som forsker og projektleder i 10 år i Oticons forskningscenter Eriksholm. Hans hovedområder relateret til høreforskning er inden for at høre rum og retning, signalbehandling i høreapparater, teknisk audiologi, metoder og mål for behandlingsresultater til test i både laboratorier og den virkelige verden. Thomas Behrens har en kandidatgrad i Anvendt Signalbehandling og en HD i Udenrigshandel.

Forskning og udvikling er rygraden i Oticon. Thomas Behrens har været en af de drivende kræfter bag udviklingen af den såkaldte BrainHearing™- strategi, som er Oticons måde at sikre, at høreløsninger giver en række funktionelle forbedringer i hjernen, og som understreger Oticons overbevisning om, at høreforsorg er en fundamental del af den generelle sundhedspleje. Siden 2015 har Thomas Behrens og hans team gennem adskillige forskningssamarbejder med stor succes demonstreret, at de nyeste Oticon Opn™-høreapparater kan reducere belastningen på hjernen og gøre det nemmere at huske. Desuden har de vist, at høreapparatteknologi ikke kun skal designes til at forbedre hørelsen, men også til at understøtte de kognitive processer, som hjernen bruger til at få mening ud af lyd. Thomas Behrens var en vigtig del af teamet, der opfandt algoritmen bag Open Sound Navigator™ (OSN), kerneteknologien i Opn, og var afgørende for at levere metoderne bag og den audiologiske kommunikation til Oticons første BrainHearing™-lancering. Senest har arbejdet med BrainHearing™-teknologien båret frugt i form af topplaceringer til Oticon Opn™-høreapparaterne i uafhængige høreapparatstudier. Resultaterne af disse studier viser, at OSN-teknologi hjælper brugere til at høre bedre i støj og mere effektivt end med traditionelle direktionalitetsteknologier.

President, Oticon Brand, Global, Ole Asboe Jørgensen siger om udnævnelsen af Thomas Behrens:
”Thomas Behrens har ydet en uvurderlig indsats for Oticon i to årtier. Han er en sand ekspert inden for forskning i BrainHearing™, og han har en misundelsesværdig viden og erfaring inden for, hvordan audiologi og teknologi kan forenes for at lave bedre høreapparater. Den nye rolle giver Thomas spændende muligheder for at udvikle nye forskningsmetoder, der kan styrke vores særlige position som evidensbaseret høreapparatsproducent. Thomas er derudover den rigtige person til at sørge for, at vi hos Oticon fortsætter den audiologiske innovation, så vi kan nå vort mål om at levere de bedste høreapparatløsninger, der virkelig gør en forskel i folks liv. Vi er overbeviste om, at høreapparater er meget mere end simpel lydforstærkning. Derfor bruger vi fortsat så mange kræfter på kognitiv høreforskning og dens betydning for generel sundhed. Udnævnelsen af en chefaudiolog i Oticon understreger vores dedikation til konstant at udvikle nye, livsændrende teknologier, der leverer de allerbedste høreapparatsløsninger til høreapparatbrugere, så de kan blive ved med at leve et socialt og aktivt liv.”

Om Oticon

500 millioner mennesker i verden har et høretab. Størstedelen er over 50 år, mens otte procent er under 18 år. Det er Oticons ambition, at vores kunder – høreklinikker i hele verden – foretrækker at bruge vores produkter i behandlingen af mennesker med høretab. Gennem passion, dedikation og professionel ekspertise udvikler og fremstiller Oticon høreapparater for både børn og voksne. Vi tilbyder behandling af alle former for høretab – større som mindre – og vi er stolte af at udvikle nogle af de mest innovative høreapparater på markedet. Oticon er del af William Demant Group, som har mere end 12.000 ansatte og omsætter for mere end 12 milliarder kroner om året.

For yderligere informationer kontakt:

Katrine Hertz Østergaard, Sr. Director, Communications & Digital Channels, Oticon, E-mail: khos@oticon.com / telefon: 20 95 25 30