introbanner-compatibility

Oticon ON support

Her kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål.

Kompatibilitet med høreapparater

Hvis du ønsker at vide mere om dine Oticon høreapparaters kombatibilitet med din smartphone, Oticon apps eller konnektivtetsprodukter, kan du klikke her

Generelle oplysninger

Ja, Oticon ON er tilgængelig for både Apple og Android enheder. Funktionerne er generelt de samme for begge systemer, men nogle funktioner kan begrænses til det ene eller det andet styresystem.

Oticon ON kan downloades fra Apple App Store® eller Google Play™ Store. Du skal blot installere appen på din smartphone på samme måde, som du ville gøre med andre apps.

Ja, Oticon ON er gratis at downloade, og alle funktioner (inklusive Internet of Things/IFTTT-funktionen) er også gratis at anvende.

Ja, appen har en ‘Demo’-tilstand, som du kan bruge til at tjekke funktionerne og se, om du kan lide appen. Du vil naturligvis være nødt til at tilslutte Oticon ON til Oticon høreapparater for at opleve alle fordelene.

Nej, du kan bruge de fleste funktioner i Oticon ON uden at oprette en konto. Kun funktionerne HearingFitness™ og IFTTT behøver en konto for at kunne fungere.

Oticon håndterer alle persondata i overensstemmelse med lokale forordninger. Se vores Oticon ON privatlivsmeddelelse for mere information.

Parring

Du kan finde al den information, du behøver, om parring af dine høreapparater med din Apple eller Android enhed på denne side

Ja, det er muligt at tilslutte dine høreapparater til flere enheder samtidig. Vi anbefaler imidlertid, at du parrer dine høreapparater med én enhed ad gangen for at sikre, at enheden, du bruger, er den, der har fuld kontrol. Dette vil hjælpe med at forenkle processen med at streame lyd gennem dine høreapparater.

Tilslutningsrækkevidden er op til 10 m afhængig af omgivelserne, du befinder dig i og udformningen af dit hjem.

Egenskaber

Ja, Oticon ON gør det muligt for dig diskret at regulere lydstyrken på dine høreapparater eller slukke/tænde (mute/unmute) for lyden på dem. Du kan vælge at styre begge høreapparater på samme måde eller regulere lydstyrken på enten venstre eller højre side separat. Du kan også bruge appen til at skifte til et andet program.

Ja, du kan bruge Oticon ON til at holde øje med batteriniveauet i dine høreapparater. Du kan også indstille appen til at modtage en meddelelse, når dit høreapparat er lav på batteri.

Ja, Tinnitus SoundSupport i Oticon ON genererer lyd, der kan give midlertidig lindring til personer med tinnitus, som en del af et behandlingsprogram mod tinnitus. Denne funktion er kun tilgængelig i appen, hvis din hørespecialist aktiverede tinnitusfunktionen, da han/hun gav dig høreapparaterne. Kontakt hørespecialisten for at få mere at vide.

Ja, Oticon ON omfatter en fjernmikrofonfunktion til Apple-enheder. Den gør det muligt for dig at bruge din telefon som en mikrofon, som du kan give til din samtalepartner, og bruge dine høreapparater som en hovedtelefon, så personens stemme streames direkte til dit øre. Dette kan hjælpe dig med tydeligt at høre personens stemme, selv på afstand, og det kan også mindske effekten af lyde i omgivelserne.

Denne funktion er ikke tilgængelig i Oticon ON for Android enheder, men du kan i stedet bruge Oticon ConnectClip som en fjernmikrofon.
Læs mere på denne side

Hvis du har en Apple enhed, kan du bruge fjernmikrofonfunktionen. Åbn Remote Control startskærmen i Oticon ON og vælg ét af de generelle programmer. Fjernmikrofonfunktionen kan aktiveres ved blot at trykke på mikrofonikonet i nederste højre hjørne af skærmen. Når ikonet bliver grønt, er fjernmikrofonen aktiveret. Giv din telefon til din samtalepartner, og bed denne om at tale ind i mikrofonen. Personens stemme vil blive streamet direkte til dit øre. Afslut ved blot at trykke på ikonet igen.

Funktionen ‘Find mine høreapparater’ er et praktisk værktøj, der viser dig det præcise GPS-sted, dine høreapparater befinder sig i et ethvert givent øjeblik, eller hvor de var sidste gang, de blev tændt og tilsluttet appen. Denne funktion kan være meget nyttig, hvis du har forlagt dine høreapparater og har brug for lidt hjælp med at finde dem.

Du vil få brug for en Oticon TV Adapter, hvis du vil streame lyd fra dit tv til dine høreapparater. Oticon ON gør det nemt at regulere lydstyrken på den lyd, du streamer, og at styre eksterne omgivelseslyde. Du bruger muligvis flere tv-adaptere, og hvis det er tilfældet, kan Oticon ON hjælpe dig med at styre og navngive hver tilslutning, så du kan skifte mellem dem, når du f.eks. beslutter at se tv i et andet rum.

Ja, Oticon ON gør det også muligt for dig at styre andre tilslutningsprodukter fra Oticon, såsom ConnectClip og EduMic. Den muliggør lydstyrkeregulering og hjælper dig med at styre mængden af lyde fra omgivelserne, som opfanges af dine høreapparater.
Du kan læse mere om Oticon tilslutningsprodukter på denne side

Ja, alle Oticon Bluetooth-høreapparater er ‘Made for iPhone’ (MFi), og lyd kan streames fra iPhone, iPad eller iPod Touch direkte til dine høreapparater. Du behøver ikke Oticon ON for at streame lyd fra din Apple-enhed.

Hvis du har kompatible høreapparater og en kompatibel iPhone, kan du foretage helt håndfrie telefonsamtaler ved at forbinde dine høreapparater direkte til din iPhone via Bluetooth.

Hvis dine høreapparater eller din iPhone ikke er kompatibel med den seneste helt håndfrie kommunikation, er du nødt til at bruge ConnectClip for at føre håndfrie samtaler, eller tale ind i din iPhones mikrofon.

• Hvis du har en Android smartphone, der understøtter ASHA (audiostreaming for høreapparater) og høreapparater, der understøtter direkte streaming fra Android, kan du streame lyd fra din telefon direkte til dine høreapparater. Det omfatter telefonsamtaler. Hvis du bruger ConnectClip, kan du tale håndfrit.

Du behøver ikke Oticon ON til at foretage håndfrie opkald med ConnectClip og din smartphone.

• Hvis din Android-telefon ikke understøtter ASHA, eller hvis du har høreapparater, der ikke er kompatible med direkte streaming fra Android, har du brug for ConnectClip som et mellemapparat til at streame lyd til dine høreapparater. Lyden sendes frem og tilbage mellem din telefon og dine høreapparater via ConnectClip. Du får også den fordel at kunne foretage og modtage håndfrie opkald. Dine høreapparater bliver dine hovedtelefoner, og ConnectClip bliver din mikrofon.

Du behøver ikke Oticon ON til at foretage håndfrie opkald med ConnectClip og din smartphone.

Tjek, om din telefon er kompatibel

HearingFitness-funktionen i Oticon ON giver dig mulighed for at få mere styr på, hvordan du bruger dine høreapparater. Den kan bruges til at sætte mål i forhold til, hvor meget du bruger høreapparaterne, overvåge dine fremskridt og forbedre din høresundhed.

Internet of Things-funktionen i Oticon ON giver dig mulighed for at tilslutte dine høreapparater til andre internettilsluttede enheder. Du kan endda indstille dine egne smarttilslutninger. F.eks. kan kaffemaskinen starte, når du tænder dine høreapparater, eller du kan blive informeret i dine høreapparater, når nogen trykker på din dørklokke.
Du kan finde mere information om Internet of Things og fordelene ved at bruge IFTTT-tjenesterne på denne side

Funktionen, Things/IFTTT

‘If This Then That’ (IFTTT) er en tredjeparts-tjeneste, der giver dig mulighed for at automatisere, hvordan dine høreapparater, husholdningsapparater, apps og hjemmesider fungerer sammen efter regler, som kan tilpasses.

Ja, du skal oprette både en Oticon-konto og en IFTTT-konto.

Følg anvisningerne i afsnittet om Internet of Things i appen for at komme i gang.
Du kan også finde mere information om, hvordan du bliver bekendt med tjenesten på denne side

Ja, det er sikkert. Kun du bestemmer, hvordan dine forbindelser til andre enheder designes, og de er strengt personlige og usynlige for andre. Sørg for altid at beskytte dine loginoplysninger.

Nej, der behøves ingen ekstra strøm til denne funktion, så det vil ikke påvirke batterilevetiden.

Ja, du skal blot sikre dig, at de nye høreapparater er kompatible med Oticon ON. Når de nye høreapparater er parret med din telefon, kan du fortsætte med at bruge dine IFTTT-tjenester med dine nye høreapparater igennem Oticon ON.

Du kan slå denne funktion fra (og senere slutte den til igen) direkte igennem Oticon ON.

Streaming-equalizer

En equalizer fungerer som et “filter”, der kan justere lydintensiteten på specifikke frekvensbånd. En streaming-equalizer som den i Oticon ON kan bruges til at regulere lyden, som du streamer til dine høreapparater (f.eks. musik, en podcast, en lydbog, lyden fra en film eller video, lyd streamet fra en fjernmikrofon). Dette giver dig ekstra kontrol med den streamede lyd, du hører, hvilket betyder, at du kan nyde en individualiseret lytteoplevelse.

Streaming-equalizeren gør det muligt for dig at regulere lydintensiteten på tre frekvensområder (bånd): Lav (bas), Mellem (mellemtoner) og Høj (diskant). Du kan regulere lydintensiteten på hvert bånd separat for at opnå den lyd, der føles mest behagelig og afbalanceret for dig.

På hvert bånd kan du øge lydstyrken op til +6 dB eller mindske den til -12 dB.

iPhone eller iPad anvendt sammen med Oticon Bluetooth høreapparater*, Android-telefoner, der understøtter ASHA, anvendt sammen med ASHA-kompatible høreapparater:

Streaming-equalizer-knappen vises på Fjernbetjeningsskærmen (i alle programmer undtaget tinnitusprogrammer). Når du streamer, er knappen aktiv (grøn), og ændringerne i equalizer-indstillingerne kan straks høres i høreapparaterne. Når du ikke streamer, er knappen inaktiv (grå). Du kan stadig ændre equalizer-indstillingerne, og de indstillinger, du har valgt, vil blive brugt, når du begynder at streame. Lyden, som du udligner med streaming-equalizeren er altid kun den lyd, du streamer, men ikke den generelle lyd omkring dig, som opfanges af dine høreapparaters mikrofoner.

Android-telefoner, der ikke understøtter ASHA, Android-telefoner, der understøtter ASHA, men anvendes sammen med høreapparater, der ikke er ASHA-kompatible:

Streaming-equalizer-knappen vises på Remote Control-skærmen, så snart du begynder at streame lyd til dine høreapparater med et andet Oticon-apparat (ConnectClip, EduMic eller TV Adapter). Når streamingen stopper, forsvinder knappen fra skærmen, indtil næste gang du streamer audio igen. Lyden, som du udligner med streaming-equalizeren er altid kun den lyd, du streamer, men ikke den generelle lyd omkring dig, som opfanges af dine høreapparaters mikrofoner.

*Alle Oticon Bluetooth høreapparater understøtter streaming -equalizer-funktionen, undtaget Oticon Opn og Oticon Siya.

Er min telefon kompatibel?

Når du trykker på knappen til streaming-equalizeren, åbnes en ny skærm, som viser de tre frekvensbånd. Du kan regulere lydintensiteten på hvert bånd ved at bruge den tilsvarende skyder.

Hvis du har forladt skærmen, streaming-equalizer, skal du trykke på den angivne knap igen. Under skyderne skal du trykke på knappen, GENOPRET STANDARD, for at gå tilbage til standardindstillingerne (0 dB for hvert bånd)

Ja. Når du streamer lyd igennem en Oticon enhed, vil du se streaming-equalizeren-knappen på Remote Control-skærmen. Du skal så blot trykke på den for at begynde regulering af lyden, du streamer fra disse enheder. Når streamingen stopper forsvinder knappen, indtil du genoptager streaming.

Ja, du kan bruge streaming-equalizeren til at finjustere lyden, når du lytter til musik, forudsat at denne lyd streames til dine høreapparater (fra din telefon, TV Adapter eller ConnectClip). Streaming-equalizeren fungerer ikke, hvis du afspiller musik på almindelige højttalere.

Ja, det kan du.

Når du streamer lyd til dine høreapparater i Oticon ON:

Dine ændringer til equalizerens indstillinger kan høres med det samme i dine høreapparater. Dette er tilfældet, når du bruger apper, der fortsætter streaming, selv når det sker i baggrunden (dvs. streamingappen er stadig åben, men ikke synlig på din skærm).

Når du ikke streamer lyd endnu, eller når du bruger en anden app, der pauserer streaming, når det foregår i baggrunden (dvs. streaming-appen er stadig åben, men ikke synlig på din skærm):

Med iPhone og iPad anvendt sammen med Oticon Bluetooth-høreapparater* eller Android-telefoner, der understøtter ASHA anvendt sammen med ASHA-kompatible høreapparater, kan du ændre equalizer-indstillingerne. De nye indstillinger, du har valgt, vil blive implementeret, når streamingen begynder igen. På Android-telefoner, der ikke understøtter ASHA, eller på Android-telefoner, der understøtter ASHA, men anvendes med høreapparater, der ikke er ASHA-kompatible, kan du kun ændre streaming-equalizerens indstillinger, mens du streamer.

*Alle Oticon Bluetooth høreapparater understøtter streaming -equalizer-funktionen, undtaget Oticon Opn og Oticon Siya.

Er min telefon kompatibel?

Ja, det kan du.

Ja. Du kan bruge streaming-equalizeren til at finjustere din samtalepartners stemme, når du bruger fjernmikrofonfunktionen i Oticon ON. Denne funktion er kun relevant for iOS-enheder.

Nej, streaming-equalizeren kan ikke regulere lyd, der opfanges af dine høreapparaters mikrofoner. Du kan kun bruge equalizeren til den lyd, der streames fra andre kilder (enten andre Oticon-enheder eller andre apps).

Ja, streaming-equalizeren vil huske dine indstillinger, når du starter streaming fra en anden app - så længe du holder Oticon ON aktiv (du kan skifte til en anden app, men du bør holde Oticon ON aktiv i baggrunden). Du kan til enhver tid gå tilbage til Oticon ON, når du har lyst til at ændre indstillingerne igen.

Nej, når appen er slukket, genoprettes standardindstillingerne (0 dB for hvert bånd). Gå tilbage til Oticon ON når som helst, du har lyst, for at ændre indstillingerne igen.

Ja, streaming-equalizerens indstillinger vil blive husket af Oticon ON, så længe som du holder den aktiv (du kan skifte til en anden app, men du bør holde Oticon ON aktiv i baggrunden). Når først dine høreapparater genstartes, vil appen genanvende de samme indstillinger på høreapparaterne.

Hvis du kun genstarter det ene høreapparat (og har to høreapparater), vil appen læse streaming-equalizer-indstillingerne fra det andet høreapparat og genoprette de indstillinger på det genstartede høreapparat.

Nej, men dine valgte indstillinger vil blive husket og anvendt så længe Oticon ON er aktiv (selv, hvis det kun er i baggrunden).

Denne mulighed er faktisk kun tilgængelig i Oticon ON-appen til hvid, lyserød eller rød støj. Desværre findes denne mulighed ikke for blå støj.