Tinnitus kan lindres med lyde

Høreapparater med tinnitus-lindrende lyde har gjort det nemmere for Tom at slappe af og holde fokus.

Oticon Alta2 Pro Ti-høreapparaterne har hjulpet mig til at være mere fokuseret på det, jeg laver. Jeg er mere tilstede og mere klar. Apparaterne støtter mig i de perioder, hvor jeg laver en masse og derfor lider mere af min tinnitus.

Jeg blev mere og mere glad for apparaterne og jeg var jo ovenud lykkelig, fordi nu vidste jeg, at der var nogen, som var ved at gøre noget ved det at have tinnitus. Endelig var der et eller andet, man kunne gøre. Man kan ikke helbrede tinnitussen, men ved hjælp af lydterapien kan man understøtte det, så du ligesom får lov til at slappe af.

Testimonial-Tom

 

Navn: Tom Ørstrup
Beskæftigelse: Lastbilchauffør
Høreløsning: Oticon Alta2 Pro Ti

 

Mere fokus og flere muligheder

Jeg kan bedre holde fokus på, hvad jeg laver, fordi min tinnitus ikke forstyrrer. Det lyder måske dumt, men øjnene bliver meget generet af tinnitus-lyden, fordi man bliver ved med at prøve at fokusere, og jo mere du fokuserer, jo mere begynder du også at stirre og blive anspændt.

Lydstyrken af lydterapien er blevet sat til at være lige under lyden af min tinnitus. Det vil sige, at tinnitussen forsvinder ikke helt, men den bliver dæmpet, fordi apparaterne laver en mod-lyd til den tinnitus-lyd, jeg har.

Apparaterne har givet mig flere muligheder. Når folk taler højt kan jeg skrue ned, og i rumlige lokaler kan jeg bruge mit tinnitus-program, som stadig virker på det højdeniveau, som jeg skal bruge. Det er helt vildt. Jeg er kun positiv omkring det.

Tinnitus kan ikke helbredes, men tinnitus kan behandles

Alle har et håb om at blive helbredt, for det de nu lider af. Jeg har altid haft et håb om, at et snit i øret kunne afhjælpe min tinnitus. Man bliver dog klar over, at apparaterne ikke kan helbrede tinnitussen, men de har en støttefunktion.

Når man render rundt 24/7 med en hyletone, som er så høj, at man tænker; ”det her burde andre næsten også kunne høre”, så bliver man altså mærkelig oven i hovedet. Mine tinnitus-apparater har hjulpet rigtig godt på vej. Så jeg kan kun sige god for det. Den støttefunktion, de har, gør, at man kan bevæge sig frit rundt til trods for sin tinnitus.

Læs mere om, hvad tinnitus er, og hvordan det kan behandles

 Forskellige programmer til forskellige situationer

Til at starte med brugte jeg dem kun lidt. Man skulle lige vænne sig til det, fordi det også føltes som en form for larm. Så gik jeg i gang med at bruge det i en time af gangen. I dag kan jeg gå med det hele dagen, og om aftenen, når jeg sætter den på ’havvand’, så er det stille og roligt – det kan jeg sagtens tåle.

Jeg har tre programmer på apparaterne. Program 1 bruger jeg, når vi to bare snakker nu, og når jeg taler i telefon. Program 2 lyder som trommende regn, og program 3 er havvand, som slår ind over en strand. De to af programmerne, altså program 2 og 3 bliver tilsidesat, når telefonen ringer, eller andre features kommer på.

Jeg bruger ’regnvejret’, når jeg er helt oppe at køre i stressede perioder, for så bryder det spændingen. Lyden siger ligesom ”se at slappe af”. Når jeg så kommer hjem om aftenen og skal koble af fra det, så bruger jeg program 3, som er havvand til ligesom at slappe af. Læs mere om Tinnitus Sound Support i Oticon Alta2 Pro Ti høreapparater

Læs mere om Tinnitus Sound Support i Oticon Alta2 Pro Ti høreapparater

Find en høreklinik nær dig

 

Denne reference repræsenterer den enkelte brugers holdninger og erfaringer og er ikke nødvendigvis gældende for alle.