Hverdagen bliver meget nemmere

Som pensionist går jeg til sprogundervisning, synger i kor og danser folkedans. Alle steder er det rart at have høreapparater på. Når jeg synger, har jeg ingen problemer med at høre mig selv, og også mine korkolleger siger, at jeg synger rent. 

Jeg har haft høreapparater i ca. 14 år nu. De er de første, jeg tager på om morgenen sammen med mine briller – og jeg tager begge dele af som det sidste om aftenen, når jeg går i seng. Hverken briller eller høreapparater tænker jeg over, at jeg bruger, i løbet af dagen. Det er kun, når jeg skal skifte batteri, at jeg bliver opmærksom på høreapparaterne.  

904x695_Karen_Strandberg_0916

 

Navn: Karen Strandberg
Beskæftigelse: Pensionist
Høreløsning: Oticon Opn

 

 

Flere nuancer med Oticon Opn

Mine nyeste høreapparater er Oticon Opn, som jeg føler mig meget tryg ved: De passer bare og giver mig et retvisende billede af, hvad der foregår omkring mig. Jeg synes, jeg får flere nuancer med i lydbilledet end tidligere, og alligevel bliver jeg ikke generet af støjen omkring mig, hvis jeg er i et rum med mange mennesker. Jeg kan høre alt fra runde og skarpe lyde til flere forskellige toner – uden at det er ubehageligt.

Når jeg sidder ved en åben dør til haven, og der er 6-7 meter til fuglefoderautomaten, så kan jeg nu høre, når fuglene knækker frøene. Det er fantastisk, at høreapparaterne kan få så speciel en lyd til at blive hørt og forstået, og så på så lang afstand.

Jeg kan også mærke stor forskel, når jeg står på en perron og venter på toget. Når toget nærmer sig, kan jeg høre en syngen fra skinnerne, som jeg ikke har hørt før. Den sædvanlige støj fra skinnerne er blevet afløst af en mere behagelig tonesvingning. Lydbilledet virker bare mere varieret, end jeg er vant til. 

Ingen forstyrrende baggrundsstøj

Selvom jeg får flere lyde med, bliver jeg ikke forstyrret af baggrundsstøj. Da jeg på et tidspunkt gik ved stranden med nogle venner, tænkte jeg ikke over, der var vind. Jeg kunne sagtens forstå og tale med i samtalen med de andre.

Jeg tror, at jeg generelt slapper lidt mere af, når jeg lytter. Det skyldes måske, at der er flere nuancer med i lydbilledet, og lydkvaliteten er så skarp, at jeg virkelig får noget ud af hvert eneste ord. Hverdagen bliver bare meget lettere, når alt lyder som tidligere.

Jeg kan kun anbefale andre med høreproblemer at få et høreapparat. Bag øret apparater er så små, at de ikke ses, og de generer ikke. De bløde propper tilpasser sig i øret, så de trykker ikke nogen steder, og høreapparaterne piber og fløjter meget sjældent – faktisk aldrig.

 

Referencen repræsenterer den enkelte brugers holdninger og erfaringer og er ikke nødvendigvis gældende for alle.