Er jeg handikappet?

Camilla er født hørehæmmet og har derfor altid brugt Oticon høreapparater. Det er det dog de færreste, der ved. For Camilla lever som en ganske almindelig pige på 25 år – lige med undtagelse af hendes deltagelse i VM for døve i badminton!

Læs om Camillas deltagelse i VM for døve, 16.-24. juli 2015, i nedenstående dagbogsudsnit.

Testimonial-Camilla

 

Navn: Camilla Terkildsen
Beskæftigelse: Regnskabsassistent
Høreløsning: Oticon Alta2 Pro

 

 

Udsnit af dagbog fra VM for døve, 16.-24. juli 2015

Det er næsten ikke til at forstå! Et helt års forberedelser, og nu er dagen, hvor jeg skal rejse til Bulgarien for at spille VM for døve, endelig kommet. Tasken er pakket, og jeg har iført mig den røde sweatshirt med Danmark stående på ryggen.

Fem dage efter min ankomst til Sofia er det endelig Game Day! Mens jeg gør mig klar, får jeg en stolthed i hele kroppen over at få lov til at repræsentere Danmark. Jeg er klar, og tre minutter inden kampstart kan jeg se, at min træner og min leder vifter febrilsk med armene og dasker til deres ører som hunde, der klør sig selv. Jeg nikker kort til dem som tegn på, at jeg HAR husket at tage mine høreapparater ud.

”Rører jeg en bane med så meget som en lilletå med høreapparater på, er jeg disket for resten af turneringen for snyd.”

Kort efter hører jeg mit navn, "Camilla Terkildsen from Denmark" i højtaleren og ikke mindst de få fra Danmarks truthorn, hujen og klappen. Selvom det selvfølgelig ikke kan leve op til den modtagelse, som min mostander fra Bulgarien får på hjemmebane, får det mig alligevel til at smile stolt til dem.

Min første kamp går slet ikke som forventet. Jeg er SÅ skuffet og ked af det, og jeg føler, at jeg har svigtet alle hjemme i Danmark. Endnu værre er det, at elitechefen for DDI er taget til Bulgarien for at støtte mig, og så kan jeg på ingen måde leve op til mit sædvanlige niveau. Heldigvis går det langt bedre i de næste kampe. Jeg når til ottendedelsfinalen, som jeg desværre taber til en værdig modstander. Jeg er dog utroligt stolt af at være kommet så langt og kan se, at jeg hører til blandt toppen i verden. Næste mål må være, at komme i top 10 i verden!

Jeg kan ikke takke Dansk Døve Idrætsforbund nok for at give mig denne chance for at repræsentere Danmark, og forhåbentligt lykkedes det på et tidspunkt at hive en medalje med tilbage til Danmark."

Læs mere om Tinnitus Sound Support i Oticon Alta2 Pro høreapparater

Find en høreklinik nær dig


Referencen repræsenterer den enkelte brugers holdninger og erfaringer og er ikke nødvendigvis gældende for alle.