Thomas arbejde og aktive livsstil gør, at han stiller store krav til sine høreapparater. Med Oticon More kan han deltage i samtaler, sport og koncerter med sine venner og familie.
En aktiv livsstil med høreapparater

Fordelen ved mit arbejde er, at det både er enormt givende og meningsfuldt, samtidig med at jeg selv bestemmer, hvornår jeg arbejder. Det betyder også, at jeg er meget aktiv i min hverdag – det gælder både professionelt og privat. Jeg spiller golf, padel samt cykler, og så har jeg en båd, som jeg også bruger tid på. Mine høreapparater skal derfor kunne fungere i mange forskellige situationer.

Jeg elsker for eksempel at gå ud og høre livemusik, og her er de nye apparater væsentligt bedre end de gamle. Forleden var jeg ude og spise på en restaurant med en masse støj. Jeg kunne sagtens høre, hvad de andre sagde, og blot en enkelt gang skruede jeg op for høreapparaterne. Det fungerede bare.

For mig betyder det en kæmpe forskel i dagligdagen, hvis jeg skal anstrenge mig for at bare at følge med. Jeg har venner med høretab, der ikke kan høre noget, hvis vi sidder til en middag. De bliver totalt isolerede og sidder bare og glor ud i luften. Du bliver jo virkelig socialt isoleret, hvis du ikke kan høre og ikke kan følge med.

Forbindelse til mobiltelefonen er en stor fordel

Det er en stor fordel, at mine høreapparater er koblet op til min mobiltelefon. Jeg bruger det meget til telefonopkald, og så hører jeg radio, når jeg lufter min hund. Jeg hører også ofte musik på Spotify, og det er jeg rigtig glad for. Jeg er faktisk glad for mine høreapparater, lige fra jeg vågner, til jeg går i seng. Jeg ville virkelig blive ked af det, hvis jeg kom til at høre så dårligt, at jeg ikke kunne følge med. Det ville passe rigtig dårligt til min person. Det nytter jo heller ikke noget at stå et eller andet sted på et hospital og ikke kunne høre, hvad patienterne siger.

Det bedste ved mine høreapparater er, at jeg ikke behøver at tænke på dem, når jeg har taget dem på om morgenen. Engang jeg var i Skærgården i Sverige, havde jeg helt glemt, at jeg havde høreapparater på, da jeg sprang i vandet. Det kan nok være, at jeg måtte hoppe op af vandet og få dem lagt til tørre.

Referencen repræsenterer den enkelte brugers holdninger og erfaringer og er ikke nødvendigvis gældende for alle.