Genopladelige batterier og et bedre lydbillede gør hele dagen meget nemmere

”Tennis, i min undervisning, middagsselskaber, til møder og den helt almindelige hverdagssnak i køkkenet med min kone. Ikke at kunne høre klart, tydeligt og på lige fod med det ’normalt’, velhørende menneske har været og ville den dag idag bestemt være en af de største hæmsko for mig i alt, jeg foretager mig. Især i mit virke som underviser på DTU var det helt tydeligt for mig, hvor store konsekvenser det havde ikke at kunne høre tilstrækkeligt, da det blev umuligt for mig at orientere mig i et rum fyldt med studerende."

"Derfor er det helt afgørende for mig, at jeg har fået et helt nyt sæt Oticon More, som hjælper mig med det, min hørelse ikke kan gøre af sig selv. Nemlig at danne det helt klare lydbillede af, hvorfra og fra hvem i rummet lyden kommer fra. Blandt andet. Men mine nye høreapparater sætter samtidig rammerne for, at jeg selv kan gå ind at vælge og fokusere på de forskellige lyde, jeg får ind – lyde, der står helt klart for mig nu i forhold til tidligere."

Kan igen høre, hvad eleverne spørger om, ved tavlen

"Når jeg underviser på DTU, underviser jeg altid på den gamle facon med tavle og en skriver i hånden, men det betyder også, at jeg står med ryggen til de studerende. Førhen var det helt umuligt for mig at orientere mig om, hvor et givent spørgsmål kom fra, når en studerende stillede et spørgsmål til undervisningen, mens jeg stod med ansigtet mod tavlen og ryggen til dem. Fordi at lydbilledet er så fantastisk og meget mere nuanceret, er det i dag det meget nemmere at undervise på gammeldags manér, som jeg altså for så vidt muligt gerne vil holde fast i. Lydbilledet i Oticon More er nemlig helt fantastisk, ja, men også selve lydkvaliteten, som går klart igennem uden at danne nogen form for støj."

Klar lyd fra mobiltelefonen

"Det samme gør sig gældende, når det kommer til at bruge høreapparatet sammen med min telefon. Det smarte er jo, at jeg bare lader min lyd, når jeg eksempelvis taler i telefon, gå direkte over høreapparatet i stedet for at skulle have telefonen op til øret. Og den lyd, der går igennem her, er lige så klar, som hørte jeg helt almindeligt gennem høreapparaterne. Der er jo ikke noget forandret i de propper, jeg sætter ind i øret. De har stadig samme størrelse og udformning som de gamle, og derfor var det heller ikke besværligt at vænne sig til overgangen fra mine gamle Oticon-høreapparater til Oticon More. Faktisk var audiologen også overrasket over, hvor ubesværet han kunne indstille lyden, og det er også den oplevelse, jeg har med Oticon More."

"En helt ubesværet oplevelse hele vejen igennem, hvor jeg nemt og hurtigt tager høreapparaterne ud om aftenen, når jeg går i seng, lægger dem til opladning på mit natbord og tager dem i næste morgen, hvorefter batterierne og den høje lydkvalitet holder hele dagen.”