5 halloween-tips til sunde ører

Den uhyggeligste aften om året giver anledning til en hel del støj. Der kan være udklædte børn, som skriger af begejstring, voksne, der skriger af skræk, og musik, som fyrer op under dansegulvet. Tag' et kig på vores tips til, hvordan du overlever den uhyggelige aften.

keep-ears-warm-and-working-well

Hold ørerne varme 

Når vi er ude i koldt vejr - fx for at få slik eller lave ballade i nabolaget - sender kroppen mindre blod til ørerne. Dette kan resulterer i øreinfektioner, så det giver god mening at holde dem varme med ørevarmere eller en hat. Faktisk giver det mening at holde hele kroppen godt varm, da en forkølelse kan give midlertidig høretab.  

Røgen fra bål kan irritere

Under den kolde og mørke Halloween kan det være rart og hyggeligt at få varmen omkring et bål sammen med familie og venner. Men vær opmærksom på, at røgen fra bål kan skabe irritation, hvis man har høreproblemer som fx tinnitus. Det er derfor en god idé ikke at komme for tæt på og stå med afstand fra røgfyldte områder, hvis nogen i dit selskab har høreproblemer.

Høreapparater påvirkes af kulde

Det er ikke hver aften, vi er uden for i kulden. Så hvis du eller én af dine nærmeste bruger høreapparater, så tjek lige, at høreapparaterne er klar til at modstå kulden, før I deltager i festlighederne. Batteritiden er kortere i kulde temperaturer, så det er en god idé at medbringe ekstra batterier.

En fest, hvor alle kan være med

Når spændte spøgelser og hekse sætter gang i festen, kan det blive meget højlydt. For at sikre, at mennesker med høretab kan tage del i festlighederne, er det en god idé at holde lydniveauet nede. På den måde kan alle forstå samtaler, og inger behøver at råbe. Det betyder også, at mennesker, der er særligt lydfølsomme, kan følge sig trygge og behageligt til mode. Og hvis nogen er nødt til at mundaflæse, så sørg for at der er god belysning i alle rum. 

Pas på! Fyrværkeri så højt som pistolskud

Et par gode brag er sjovt, men larmen fra fyrværkeri kan nemt overstige 120 dB  – hvilket er langt over det sikre lytteniveau på 85 dB. Bare et par minutter for tæt på bragende fyrværkeri kan give et høretab, så sørg for at holde en god afstand. Og hvis du er i tvivl, så brug høreværn.

 • Derfor er børns hørelse så vigtig

  Dit barn bruger sin hørelse til at lære at tale, læse og skrive - og ikke mindst til at udvikle sine sociale færdigheder.

 • Barnets miljø og sociale liv

  Hørelsen er vigtig for at udvikle sociale færdigheder og være i stand til at kommunikere i forskellige miljøer.

 • Jeg har problemer

  Har du problemer med dine høreapparater? Find løsninger på de typiske problemer her.

 • Find en høreklinik

  En hørespecialist kan teste din hørelse og rådgive dig til den rette behandling.