Oticon Intent™ – verdens første høreapparat med hensigtsbaserede sensorer

8 februar 2024

Oticon introducerer verdens første høreapparat med 4D sensorteknologi, som forstår den enkelte brugers lyttehensigt. Høreapparatet tilpasser sig efter det aktuelle lyttebehov, samtidig med, at der er adgang til det komplette lydbillede. Endnu en gang har Oticon gjort betydelige fremskridt inden for innovation, og med deres unikke BrainHearing™-teknologi, er høreapparatets ydelse og brugernes fordele nu taget til det næste niveau.

Smørum den 8. februar 2024 – Den største udfordring for personer med høretab er at kunne forstå tale i komplekse lyttesituationer, hvor der ofte er meget støj og andre lyde, som gør det svært at kommunikere. For at adressere dette bør høreapparaterne kunne forstå brugerens adfærd i lydmiljøet og tilpasse signalprocesseringen, når lyttebehovet ændres. Traditionelle høreapparater giver støtte ved at benytte direktionalitet, hvorimod Oticonaltid giver brugeren adgang til det fulde lydbillede (360°). Baseret på deres unikke BrainHearing-filosofi udvikler Oticon løbende banebrydende teknologi, som påvirker menneskers liv. Med det nye høreapparat Oticon Intent™, tager Oticon et kæmpeskridt på denne rejse ved at give individuelt tilpasset støtte til brugere i de samme komplekse omgivelser.


4D sensorteknologi giver mulighed for individualisering baseret på brugerens hensigt

Oticon Intent er designet med henblik på, at forskellige brugere har meget individuelle og meget varierende lyttebehov – selv i samme lydmiljø. Det indeholder verdens første hensigtsbaserede sensorer, der kan opfange en persons unikke kommunikationsmål og derefter give hjernen den rette støtte i enhver situation. Denne individuelt tilpassede støtte gør en betydelig forskel for brugerne, især i meget komplekse lyttemiljøer, hvor traditionelle høreapparater giver den samme støtte, uanset individuelle lyttebehov. Ved at overvåge samtaleaktivitet, hovedbevægelser, kropsbevægelser og lydmiljø er Oticon Intent det første høreapparat i verden, der registrerer, når brugerens behov ændrer sig, og tilpasser derefter lydprocesseringen i forhold til disse specifikke behov. Dette giver hjernen optimal støtte i enhver situation. Alene denne 4D sensorteknologi forbedrer brugernes taleforståelse med 15 %. Desuden viste resultaterne af en undersøgelse af scanningsbilleder af hjernen, at 4D sensorteknologien hjælper brugerne med at balancere deres opmærksomhed mod lydkilder, som de har til hensigt at lytte til.1


Lydprocesseringen, som er førende i branchen, giver brugerne adgang til 35 % flere tale-cues

Oticon Intent giver bedre klarhed og balance takket være den hurtige og effektive lydprocessering i MoreSound Intelligence 3.0 med op til 12 dB støjreduktion. Den nye innovative lydprocessering, som ultimativt gør, at brugerne hører tale mere klart, giver Oticon Intent imponerende 35 % bedre adgang til tale-cues sammenlignet med Oticons foregående høreapparat i premiumsegmentet.2


Et helt nyt neuralt netværk giver bedre adgang til alle lyde

Oticon Intent indeholder en ny generation af det dybe neurale netværk (DNN 2.0), som er trænet med endnu flere lydeksempler fra hverdagen, og som på en helt ny måde har lært fra de lyde, det har været eksponeret for i løbet af træningsperioden. Denne avancerede teknologi er designet, så høreapparatet fungerer mere som hjernen ved at have lært gennem erfaring. Det giver en bedre og mere præcis gengivelse af lydene i hjernen og bedre adgang selv til svage lyde i støjende omgivelser.


Høreapparatbrugere foretrækker Oticon Intent

Høreapparatbrugere er blevet bedt om at evaluerer lydkvaliteten i Oticon Intent sammenlignet med Oticons seneste apparat i premiumsegmentet i forskellige lydmiljøer. Resultatet viser, at lydkvaliteten ikke kun signifikant forbedres i forskellige lydmiljøer. Høreapparatet sikrer også flere nuancer og detaljer i lyden, hvilket giver brugerne større komfort1.


Thomas Behrens, Vice President of Audiology & Research hos Oticon, siger:

"Hos Oticon tror vi på, at individualiserede høreløsninger gør, at personer med høretab kan deltage i samtaler og sociale sammenhænge, til trods for deres begrænsninger. Oticon Intent er designet fra inderst til yderst for at gøre dette muligt. Med banebrydende teknologier støtter det hjernen på en naturlig måde. Vi har fremtidssikret konnektivitet i vores til dato mindste apparat i dette segment, og dermed får brugerne mulighed for at tage del i livet og den digitale verden som aldrig før."


Flere nye egenskaber og funktioner i Oticon Intent:

SMART SPEAKER: Oticon Intent bruger verdens første selvkalibrerende speaker, hvilket gør, at unøjagtighed i speakeren hører fortiden til. De nye miniFit Detect-speakere giver præcis forstærkning inden for 1 dB, hvilket betyder op til 57 % mere præcis forstærkning sammenlignet med Oticons tidligere speakere. Og når høreapparatet tilsluttes Oticons tilpasningssoftware Oticon Genie 2, kan hørespecialisten se al relevant information om speakeren, fra serienummer og tilpasningsniveau til ledningslængde og information om højre/venstre. Desuden får man omgående en status om speakeren, så man kan se, om den er korrekt, mangler, defekt eller inkompatibel. Dette gør det endnu nemmere og mere tidsbesparende for hørespecialister at tilpasse Oticon Intent.

FREMTIDSSIKRET KONNEKTIVITET: Oticon Intent understøtter alle moderne kommunikationsstandarder inkl. den næste generation af Bluetooth® audio; Bluetooth LE Audio. Nu kan brugerne streame lyd direkte og føre håndfrie samtaler ikke kun via iOS-enheder, men også via kompatible Android-telefoner og tablets3 samt Windows pc’er. Det er derudover et høreapparat, som er klar til fremtidige kommunikationsteknologier som Auracast™ broadcast audio.4

NYT DESIGN OG FORBEDRET GENOPLADNING: Oticon Intent har et flot, nyt design, som gør det til det mindste, mest diskrete miniRITE-apparat, Oticon til dato har udviklet. Men det har stadig både telespole og et stort batteri. Litium-ion-batteriet, størrelse 13, giver nu brugerne strøm til flere timers brug mellem opladningerne og giver en hurtigere, mere stabil opladning. Høreapparatet har en batterikapacitet på 20 timer inkl. streaming, når det er fuldt opladet og med en hurtig genopladning på 15 min. får man strøm til yderligere fire timers brug.5 Det nye design giver også mulighed for at besvare opkald med et let tryk på selve høreapparatet og det har en enkelt trykknap for hurtig og intuitiv betjening af høreapparatet.

Læs mere om dette banebrydende høreapparat, som hjælper brugere med tage del i livet som aldrig før, på: www.oticon.dk/intent

1: Bianchi/Eskelund et al. (2024). Oticon Intent™ – Clinical evidence. BrainHearing™ benefits of the 4D Sensor technology. Oticon whitepaper.
2: Brændgaard/Zapata-Rodríguez et al. (2024). 4D Sensor technology and Deep Neural Network 2.0 in Oticon Intent™ . Technical review and evaluation. Oticon whitepaper.
3: Android™ -enheder skal have Android 14 og supportere Bluetooth LE Audio for at give mulighed for håndfri kommunikation eller Android-protokollen ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids) for at kunne streame direkte til Oticon Intent. Du kan finde mere information her: https://www.oticon.dk/compatibility.
4: Apple, Apple-logoet, iPhone, iPad, Mac og Mac-logoet er varemærker tilhørende Apple Inc., registreret i USA og andre lande. Android™, Android, Google Play og Google Play-logoet er varemærker tilhørende Google LLC. Microsoft og Windows er varemærker tilhørende Microsoft-gruppen. Bluetooth® ordmærket og logoer er registrerede varemærker tilhørende Bluetooth SIG, Inc. Auracast™ ordmærket og logoer er varemærker tilhørende Bluetooth SIG. Enhver brug af sådanne mærker foregår under licens til Demant. Andre varemærker og handelsnavne tilhører deres respektive ejere.
5: Forventet driftstid for det genopladelige batteri afhænger af brugsmønster, de indstillede aktive funktioner, høretab, lydomgivelser, batteriets alder og brug af trådløst tilbehør.

Om Oticon

500 millioner mennesker verden over har et høretab. De fleste personer med høretab er 50+, men 8 % er under 18 år. Oticons vision er at skabe en verden, hvor høretab ikke længere en begrænsning. En verden, hvor høreapparater uden problemer bliver en naturlig del af hverdagen og hjælper mennesker med at forstå teknologiens fulde potentiale og samtidigt undgå de negative helbredsmæssige konsekvenser, som et ubehandlet høretab kan have. Oticon udvikler og producerer høreapparater til både voksne og børn og understøtter enhver form for høretab – fra mildt til meget kraftigt. Vi er stolte af at udvikle nogle af de mest innovative høreapparater på markedet. Vi er er en global virksomhed med hovedkvarter i Danmark. Vi er en del af Demant, der har mere end 18.000 medarbejdere og har en omsætning på mere end 18 milliarder danske kroner. Vi ændrer teknologien. Vi ændrer normerne. Vi ændrer liv. Oticon – livsændrende høreteknologi.

Se mere på www.oticon.dk.