Oticon udvider med AV og lydanlæg

12 maj 2016

I maj 2016 lægger Phonic Ear sin afdeling for lydløsninger og AV-udstyr over i Oticon. Oticon-navnet skal skabe mere fokus på lydløsninger i samfundet, som både mennesker med og uden høretab har glæde af, siger Oticons administrerende direktør Søren Nielsen. Den resterende del af Phonic Ear vil fremover koncentrere sig om personlige høretekniske hjælpemidler til hjemmet og arbejdspladsen.

Lydløsninger forbedrer oplevelsen af fx en gudstjeneste, en biograffilm eller en koncert både for mennesker med normal hørelse og mennesker med høretab. Med effektive højttalere kan dem på bagerste teaterrække også følge med, og kommunikationen forstærkes over skranker på billetkontorer og apoteker.  

”Mange er ikke klar over, hvad de kan bruge deres høreapparater til og er måske stoppet med at gå i teatret, fordi de ikke får det optimale ud af oplevelsen – fx på grund af lange afstande eller baggrundsstøj. Med et stærkt brand som Oticon kan vi øge fokus på vigtigheden i at få installeret flere og bedre lydanlæg i det offentlige rum, som hjælper folk både med og uden høreapparater”, siger Oticons administrerende direktør Søren Nielsen.

Mere end 100 års erfaring med større lydanlæg
Phonic Ear – nu Oticon – har installeret teleslynger, højttaleranlæg, kamera- og billedløsninger i mange af landets kirker, banegårde, posthuse og museer siden 1907, hvor virksomheden hed Oticon første gang. Phonic Ear har bl.a. foretaget installationer på Glyptoteket Ny Carlsberg i København og i kirker som Løgumkloster Kirke og Vor Frelsers Kirke i København. Fra 12. maj 2016 vender denne del af Phonic Ear tilbage til sit ophav.

Den resterende del af Phonic Ear vil fremover koncentrere sig om høretekniske hjælpemidler, som virksomheden i forvejen leverer til kommuner, høreinstitutter samt direkte til den enkelte bruger.

Lydløsninger og AV-udstyr i det offentlige rum
Det er i dag et krav, at forsamlingslokaler såsom kirker, biografer og koncertsale har en fast installation af teleslyngeanlæg eller lignende, som tilgodeser hørehæmmede. Hvis brugerne fx har høreapparater med telespole, kan de via teleslyngeanlægget få lyden direkte i høreapparaterne. Mennesker med nedsat hørelse, som ikke har høreapparat, eller som har høreapparater uden telespole, kan få gavn af et teleslyngeanlæg vha. forskellige kommunikationsenheder som fx en Streamer

Oticon lydløsninger og AV-udstyr skræddersyes altid det enkelte rum i et tæt samarbejde med kunden og med stor respekt for rummets æstetik.

Læs mere om Oticon lydløsninger og AV-udstyr

For yderligere oplysninger, kontakt:
Pressechef Katrine Hertz Østergaard:
Tlf.: 2095 2530 | E-mail: khos@oticon.com

Om Phonic Ear
Phonic Ear og Oticon er en del af William Demant Holding. Phonic Ear leverer hørehjælpemidler til private hjem og arbejdspladsen. Se mere på www.phonicear.dk