Oticon videreudvikler og udvider igen høreapparatfamilien Oticon More™

11 februar 2022

Oticon More-familien omfatter nu også nye diskrete BTE-modeller. Endnu flere brugere kan nu få glæde af den banebrydende høreoplevelse, som Oticon More giver, og ny evidens viser desuden, at lytteanstrengelsen over længere tid reduceres med 30 %. Oticon introducerer også den åbne lydoplevelse i basiskategorien med den nye familie Oticon Zircon. Ud over dette understøtter Oticon More-familien nu håndfrie samtaler via iPhone og iPad. Denne nye funktion er også tilgængelig i Oticon Zircon og en række af Oticons andre avancerede høreapparater.

 

Smørum, den 11. februar 2022 - Høreapparatfamilien Oticon More udvides nu for at give endnu flere mennesker adgang til den lyd, de har brug for. Den voksende Oticon More-familie omfatter nu BTE-modeller (behind-the-ear/bag-øret), inkl. en genopladelig løsning. Hørespecialister kan nu tilbyde en naturlig og behagelig lytteoplevelse til mange flere mennesker med høretab med verdens første høreapparat, som giver hjernen adgang til det komplette lydbillede. Brugere af Oticon More kan nu også drage fordel af håndfrie samtaler via deres iPhone og iPad* med tovejs-streaming, som gør, at høreapparaterne kan bruges som et trådløst headset. Rent faktisk vil denne nye funktion være tilgængelig i en række af Oticons høreapparater, som er baseret på den seneste platform.

Klar til at dække brugernes mange forskellige behov og præferencer: nye modeller
For brugere med små ører, eller som ønsker et mere diskret design, har Oticon mindsket størrelsen på BTE-modellen ved at introducere to nye miniBTE-modeller, uden at det går ud over høreteknologien i Oticon More. Disse nye tilføjelser til Oticon More-familien kan bruges både med ‘hook og øreprop’ eller ‘tyndslange og tip’, og de fås med enten genopladelige batterier eller engangsbatterier.

Et kvantespring med reel effekt: Ny evidens
Ny afgørende evidens viser, at teknologien MoreSound Intelligence™-teknologien i Oticon More mindsker lytteanstrengelsen over længere tid med imponerende 30 %i . Ved hjælp af avancerede tests med pupillometri har Oticon kunnet studere, hvor anstrengende det er for brugere af Oticon More at kunne følge med i en samtale og vurdere deres evne til at reflektere og respondere over længere tid. Ved at gøre dette viser Oticon den reelle effekt af Oticon More, og hvordan høreapparaterne støtter hjernen, så den kan fungere, som den skal. Dette er endnu et videnskabeligt bevis for, at Oticons nye tilgang til lydprocessering giver hjernen det, den har brug for at høre, hvilket har betragtelige fordele. Faktisk har Oticon allerede bevist, at Oticon More leverer 60 % mere information til hjernenii, og resultatet heraf er, at den enestående lydkvalitet i Oticon More overgår største konkurrenteriii. I komplekse hverdagsomgivelser foretrækker 8 ud af 10 brugere lydkvaliteten i Oticon Moreiv.

iPhone- og iPad-brugere kan nu få glæde af håndfri kommunikation: Certificeret til tovejs streaming af Apples Made for iPhone (MFi)-program for høreapparater
Oticon More høreapparater giver nu mulighed for håndfri kommunikation takket være Apples understøttelse af høreapparater med tovejskommunikation. Nu kan brugerne, ud over at streame lyd direkte fra iPhone og iPad, også benytte høreapparaternes mikrofoner, når de skal føre en håndfri samtale. Denne funktion er tilgængelig i nye Oticon More, Oticon Zircon og Oticon Play PX høreapparater og i eksisterende Oticon More høreapparater efter en firmwareopdatering, som kan foretages af en hørespecialist.

“Oticon fortsætter med at tilføje funktioner, modeller og teknologi til Oticon More, hvilket gør det til en høreapparatfamilie, som stadig udvikles.” siger Thomas Behrens, VP of Audiology and Applied Research i Oticon. “Vi er altid begejstrede over ny evidens, som viser effekten af at støtte hjernen med mere lyd - ikke mindre, hvilket er tilfældet med Oticon More. Især, når evidensen viser en så signifikant forbedring af lytteoplevelsen for brugerne. Vi er også glade for at kunne tilbyde brugere af Oticon More muligheden for at kunne foretage håndfrie opkald via deres iPhone og iPad. Det er endnu en velkommen tilføjelse til de innovative konnektivitetsfunktioner i Oticon More høreapparater.”

Oticon Zircon
Oticon introducerer nu for første gang den åbne lydoplevelse i høreapparater i basissegmentet. Den nye familie i basiskategorien, Oticon Zircon, indeholder Oticons banebrydende lydprocessering, som gør det muligt for brugerne at håndtere flere, dynamiske lydkilder og klar, balanceret tale fra alle retninger - 360° - selv i støjende omgivelser. Nu kan brugerne føle, at de er med og kan deltage i samtaler uden at skulle anstrenge sig så meget. Oticon Zircon er baseret på Oticons kraftfulde platform Polaris™ og indeholder OpenSound Navigator™, SpeechGuard™ og SuperShield. Disse egenskaber i kombination giver en eminent løsning med en ren og klar lyd for en fremragende lytteoplevelse uden feedback.

Oticon Zircon fås i et udvalg af miniBTE- og miniRITE-modeller med genopladelige batterier og engangsbatterier. De nye høreapparater i basiskategorien tilbyder også en lang række konnektivitetsmuligheder, og understøtter også håndfri kommunikation via iPhone og iPad, samt direkte streaming fra iPhone og Android™-enheder**.

Læs mere om Oticon More og Oticon Zircon, og de revolutionerende høreteknologier, som hjælper mennesker med høretab til at et aktivt liv i en moderne verden på www.oticon.dk

 

*Bi-direktional streaming for certificerede høreapparater Made for iPhone er tilgængelig med iPhone 11 eller senere, iPad Pro 12.9” (5. generation 4. generation), iPad Pro 11” (3. generation og 2. generation), iPad Air (4. generation), og iPad mini (6. generation), med softwareodpateringer iOS 15.2 og iPadOS 15.2 eller senere.

** Android-enheder skal understøtte ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids) for at kunne streame direkte til Oticon Zircon.


Om Oticon

500 millioner mennesker verden over har et høretab. De fleste personer med høretab er 50+, men 8 % er under 18 år. Oticons vision er at skabe en verden, hvor høretab ikke længere en begrænsning. En verden, hvor høreapparater uden problemer bliver en naturlig del af hverdagen og hjælper mennesker med at forstå teknologiens fulde potentiale og samtidigt undgå de negative helbredsmæssige konsekvenser, som et ubehandlet høretab kan have. Oticon udvikler og producerer høreapparater til både voksne og børn og understøtter enhver form for høretab – fra mildt til meget kraftigt. Vi er stolte af at udvikle nogle af de mest innovative høreapparater på markedet. Vi er er en global virksomhed med hovedkvarter i Danmark. Vi er en del af Demant, der har mere end 16.000 medarbejdere og har en omsætning på mere end 14 milliarder danske kroner. Vi ændrer teknologien. Vi ændrer normerne. Vi ændrer liv. Oticon – livsændrende høreteknologi. Se mere på www.oticon.dk

iMurmu Nielsen, R. & Ng, E. 2021. Reducing sustained listening effort: Oticon More new evidence. Oticon Whitepaper.

iiSanturette, S., Ng, E., Juul Jensen, J., Man, B.K.L. 2020. Oticon More™ clinical evidence - A glimpse into new BrainHearing™ benefits. Oticon Whitepaper.

iiiSanturette S., Lu X., Ermert C.A., Man B.K.L. (2021). Oticon More™ competitor benchmark Part 1 Technical Evidence. Oticon Whitepaper

ivMan B.K.L., Garnæs M.F., Løve S. (2021). Oticon More™ competitor benchmark Part 2 Clinical Evidence. Oticon Whitepaper

Kontakt