Det innovative musikprogram Oticon MyMusic modtager en CES 2022 Innovation Award

11 november 2021

Musikprogrammet MyMusic anerkendes i kategorien “Software and Mobile Apps” i verdens førende prisuddeling inden for forbrugerteknologi

 

Smørum, 11. november 2021 – Oticon MyMusic, som er et dedikeret musikprogram, der er skræddersyet til at hjælpe mennesker med høretab med at genopdage deres kærlighed til musik, er blevet indstillet til CES® 2022 Innovation Awards Honouree i den svære kategori ”Software and Mobile Apps”. Messen afholdes årligt i Las Vegas af organisationen Consumer Electronics Association (CES). Denne internationale pris anerkender innovativt design og ingeniørarbejde i nogle af verdens mest avancerede produkter inden for forbrugerteknologi.

Musikprogrammet MyMusic gør det muligt at håndtere nogle af de sværeste udfordringer for høreapparater – nemlig at levere musik i god kvalitet, både hvad angår livemusik og musik, der streames. Det musikorienterede signalbehandlingsprogram fanger musikkens kompleksitet meget bedre, end når man anvender behandlingsstrategier, som normalt anvendes til tale, til musik.

Oticons chefaudiolog Thomas Behrens udtaler: ”Med MyMusic bringer vi musikken tilbage i livet, og vi er meget stolte af at have løst denne notoriske udfordring til fordel for brugere af vores nyeste høreapparater, Oticon More™. Nu kan endnu flere brugere få glæde af musik igen. Vi er glade for at have et så dedikeret team til at udvikle høreteknologi og ikke mindst at blive anerkendt af CES Award-komiteen. Og at vi anerkendes i så en stor kategori som denne er meget glædeligt.”

I MyMusic bruges en ny forstærkningsstrategi, som er baseret på uafhængig forskning i, hvordan man balancerer forskellige lyde, når der lyttes til musik, og hvordan musikoplevelsen kan forbedres for høreapparatbrugerne. Lydbehandlingen foregår i både 4 og 24 kanaler samtidigt, hvilket gør, at detaljerne bliver bevaret uanset signaltypen og sikrer samtidigt, at den overordnede balance i musikken optimeres. Der er mere forstærkning i de højeste og laveste frekvenser, hvilket resulterer i bedre balance på tværs af frekvenser. Dette sikrer, at forskellene mellem de svage og kraftige komponenter i musikken bevares, og at den naturlige dynamik opretholdes.

Musikprogrammet MyMusic kan tilføjes af hørespecialisten i Oticon More høreapparater. Det tilpasser sig den enkelte brugers høretab, men kan også finjusteres separat ud fra specifikke præferencer. Nuværende brugere af Oticon More™ høreapparater kan få adgang til MyMusic ved at kontakte sin hørespecialist, som kan opgradere høreapparaterne til den nyeste firmware. Læs mere om Oticon MyMusic, Oticon More™ høreapparater og tilbehør på www.oticon.dk.

 

Om Oticon

500 millioner mennesker verden over har et høretab. De fleste personer med høretab er 50+, men 8 % er under 18 år. Oticons vision er at skabe en verden, hvor høretab ikke længere en begrænsning. En verden, hvor høreapparater uden problemer bliver en naturlig del af hverdagen og hjælper mennesker med at forstå teknologiens fulde potentiale og samtidigt undgå de negative helbredsmæssige konsekvenser, som et ubehandlet høretab kan have. Oticon udvikler og producerer høreapparater til både voksne og børn og understøtter enhver form for høretab – fra mildt til meget kraftigt. Vi er stolte af at udvikle nogle af de mest innovative høreapparater på markedet. Vi er er en global virksomhed med hovedkvarter i Danmark. Vi er en del af Demant, der har mere end 16.000 medarbejdere og har en omsætning på mere end 14 milliarder danske kroner. Vi ændrer teknologien. Vi ændrer normerne. Vi ændrer liv. Oticon – livsændrende høreteknologi. Se mere på www.oticon.dk.