Oticon More™ er det første høreapparat i verden, der giver adgang til alle relevante lyde, takket være et indbygget Deep Neural Network

21 december 2020

Oticon har totalt genopfundet, hvordan et høreapparat fungerer! Det nye Oticon More høreapparat er det første i verden til at give adgang til ALLE de lyde, man har brug for, for at kunne høre naturligt, samtidig med at lytteoplevelsen stadig er behagelig. I stedet for kun at fokusere på tale, hører man så meget mere med Oticon More, så hørecentret i hjernen får hjælp til at tyde flere af de lyde, man hører. Oticon More er trænet til at støtte hjernen til at få lyde til at give mening med 12 millioner lyde fra det virkelige liv, for at sikre en lydoplevelse som aldrig før.


Høreapparatproducenten Oticon annoncerede d. 30. november lanceringen af det nye, revolutionerende Oticon More høreapparat. Ved at introducere en helt ny måde at behandle høretab på er Oticon More verdens første høreapparat, hvor man får adgang til hele lydbilledet, takket været et Deep Neural Network (DNN), der støtter hjernen, så den får de bedste betingelser for at kunne fungere så naturligt og effektivt som muligt. Da man hører med hjernen, spiller den en helt essentiel rolle i høreprocessen, så det er altafgørende, at den er støttet på den rigtige måde. Oticon More er det første høreapparat, der giver hjernen adgang til alle de relevante lyde, den behøver, samtidig med, at lyden forbliver behagelig. Oticon More er specifikt trænet til at gøre det lettere at behandle det komplette lydbillede, selv i meget komplekse lydmiljøer såsom til en fest med mange mennesker eller på en travl restaurant. Ved at være mindre begrænset af et høretab kan man nyde livet endnu mere.

Oticon More efterligner måden, hjernen fungerer på
Oticon More er næste niveau inden for udviklingen af avanceret høreapparatteknologi. Det markerer en helt ny forståelse for, hvordan hjernen fungerer samt den bedst mulige måde til at hjælpe med at kunne høre. Ved at introducere en intelligent Deep Neural Network (DNN)-teknologi, der er trænet med 12 millioner lydbilleder fra det virkelige liv, kan Oticon More genkende alle verdens lyde, deres detaljer og hvordan de ideelt skal lyde. Oticon er den første høreapparatvirksomhed til at træne et indbygget DNN med lyde optaget uden for laboratoriet, der radikalt ændrer den information høreapparaterne bruger, så man kan høre bedre. Oticon More leverer konstant og automatisk den mest optimale lyd, man behøver i en enhver given situation, imens det sikrer, at man ikke bliver overvældet af alle lydene omkring sig.

“Det er tid til et nyt perspektiv inden for høreomsorg, og Oticon More er løsningen,” siger Ole Asboe Jørgensen, President, Oticon brand, Global. ”Vi har længe været fortalere for behovet for at støtte hjernen ved hjælp af høreteknologi, og som følge heraf har vi været pionerer for mange teknologier, der allerede hjælper vores brugere til at leve livet fuldt ud. Vi mener, at det er altafgørende at give hjernen så meget lydinformation som muligt for at kunne høre ordentligt. Vores seneste forskning i hvordan hjernen behandler lyd understøtter dette, da den klart viser, at hjernen har brug for adgang til det komplette lydbillede for at kunne fokusere ordentligt. Høreapparater skal, kort sagt, hjælpe med at høre alt, hvad man behøver, på en behagelig måde. Når man begrænser, hvad man kan høre til fx én person, der taler, som de fleste høreapparater gør, er hjernen tvunget til at arbejde hårdere på en unaturlig måde, og man kan derved blive afskåret fra andre samtaler omkring sig. Ved at hjælpe hjernen med at behandle lyd på den mest naturlige måde vil vi bedre kunne reducere de helbreds- og livsproblemer, der er forbundet med et ubehandlet høretab. De stammer næsten alle fra den indvirkning høretab har på hjernen samt mangel på social interaktion, som følge af at det er for svært at deltage. Vi er så stolte af at udvikle høreapparatteknologi, der vil forme morgendagens høreapparater og føre an med det nye, ekstraordinære Oticon More.”

Næste generation inden for konnektivitet
Oticon More fungerer sammen med moderne teknologi for at kunne levere funktioner, der kan være til gavn i hverdagen:

- Det er et høreapparat Made for iPhone™ og er kompatibel med nyere Android-enheder*. Man kan streame musik, foretage telefonopkald og meget mere direkte til høreapparaterne via en smartphone.


- Man kan betjene høreapparaterne fra en smartphone via appen Oticon ON.


- Man kan holde konsultationer og få foretaget efterjusteringer med sin hørespecialist online via Oticon RemoteCare.


- Der er ikke brug for at skifte batteri. Med genopladelige batterier kan man sætte høreapparaterne i opladeren om aftenen, og så er de fuldt opladet næste morgen. Hvis du har      brug for at kunne høre i længere tid, kan en superhurtig 30-minutters opladning sikre strøm til endnu 6 timers brug.


- Man kan nyde fordelene ved internetforbindelse. Man kan fx tilgå IFTTT-netværket og oprette forbindelse til smart-enheder såsom Alexa, dørklokken, belysning m.m.


- Med brugervenligt tilbehør fra Oticon kan man streame lyd direkte fra et tv og andre Bluetooth™-kompatible enheder.


 

Læs mere om, hvordan Oticon More høreapparater hjælper med at holde hjernen sund, imens de lader en høre mere, på: www.oticon.dk/hearing-aid-users/hearing-aids/products/more

*for en komplet liste, se venligst: www.oticon.dk/hearing-aid-users/support/faq/compatibility


Om Oticon

500 millioner mennesker verden over har et høretab. De fleste personer med høretab er 50+, men 8 % er under 18 år. Oticons vision er at skabe en verden, hvor høretab ikke længere en begrænsning. En verden, hvor høreapparater uden problemer bliver en naturlig del af hverdagen og hjælper mennesker med at forstå teknologiens fulde potentiale og samtidigt undgå de negative helbredsmæssige konsekvenser, som et ubehandlet høretab kan have. Oticon udvikler og producerer høreapparater til både voksne og børn og understøtter enhver form for høretab – fra mildt til meget kraftigt. Vi er stolte af at udvikle nogle af de mest innovative høreapparater på markedet. Vi er er en global virksomhed med hovedkvarter i Danmark. Vi er en del af Demant, der har mere end 15.000 medarbejdere og har en omsætning på mere end 14 milliarder danske kroner. Vi ændrer teknologien. Vi ændrer normerne. Vi ændrer liv. Oticon – livsændrende høreteknologi. www.oticon.dk.


Kontakt:

Katrine Hertz Østergaard, Sr. Director, Communications & Digital Channels, Oticon, e-mail: khos@oticon.com, telefon: +45 20952530