Fremtiden for sund hørelse begynder med HearingFitness™

20 august 2018

Oticon arbejder målrettet på at forbedre hørelsens såvel som hjernens sundhedstilstand med verdens første fitness-app for hørelsen.

HearingFitness™ fra Oticon er en ny app, som er udviklet til at hjælpe mennesker med høretab med at forstå, hvordan de ved at ændre deres hørevaner kan udnytte deres hørelse bedre og dermed få mest mulig gavn af deres høreapparater. Derudover er HearingFitness et moderne forskningsværktøj, som skal bruges til innovation, udvikling og ikke mindst forbedring af høreteknologi og -behandling.

Ligesom en almindelig trænings-app indsamler den nye HearingFitness-appen data fra den virkelige verden og giver brugerne mulighed for at tage større del i deres hørebehandling. HearingFitness-teknologien er en integreret del af Oticons ON-appen, som kan hentes i App Store, og som kan bruges, hvis man har Oticons internetforbundne høreapparater, Oticon Opn™. Brugerne kan ikke kun tracke, hvor lang tid de har brugt deres høreapparater, men får også notifikationer, små tips samt information om støjniveauer de steder, de oftest færdes i. Ved at give brugeren mulighed for at tracke, hvor lang tid, de går med deres høreapparater, og regelmæssigt blive opmuntret til at bruge dem, er eksempelvis særlig brugbart for førstegangsbrugere, som ofte synes, det er svært at vænne sig til at gå med høreapparater. Ved hjælp af en simpel opmuntring til at fortsætte med at bruge apparaterne er det mere sandsynligt, at førstegangsbrugere accepterer, og bliver med at bruge, deres høreapparater.

Individualiseret høreapparatbehandling

Ved at engagere og opmuntre brugerne til at tage aktivt ansvar for deres sundhed giver HearingFitness mulighed for en mere individualiseret høreapparatbehandling. På baggrund af personlige data kan brugerne optimere tilpasningen af deres høreapparater, så de passer til deres specifikke, individuelle skiftende behov og lydomgivelser. Det er begyndelsen på databaseret høreomsorg og endnu et eksempel på Oticons evne at revolutionere måden, moderne teknologi kan være til gavn for høreapparatbrugere på.

Data bruges i udvikling af fremtidige høreapparater

Men HearingFitness™ -brugere vil ikke kun få gavn af at kunne optimere deres hørelse lige nu, de vil også være en del af Oticons større vision om altid at være på forkant med høreapparatteknologi. De data, som indsamles via HearingFitness™-appen, vil nemlig blive analyseret og brugt i udviklingen af Oticons fremtidige høreapparater. Ved at kombinere høreapparatdata med analyser af big data inden for livsstil og sundhed vil HearingFitness™ udvikle og forbedre brugerens høreløsning efter brugernes egne vaner. Mulighederne er uendelige.

“Vores mål er at forbedre måden høreapparater kan integreres i og forbedre vores dagligdag,” siger Ole Asboe Jørgensen, direktør for Oticon. “I sidste ende ønsker vi, at høreapparaterne bliver brugt mere. Specielt når man ser på evidens, som viser, at aktiv brug af høreapparater, som kan gøre det nemmere at deltage i sociale begivenheder, kan udskyde tilbagegangen af de kognitive evner og også mindske risikoen for at udvikle demens . Med et detaljeret billede af, hvordan høreapparaterne bliver brugt i hverdagen, er vi bedre udrustet til løbende at udvikle egenskaber og funktioner i høreapparaterne. Potentialet, i at kunne indsamle så meget realdata fra brugerne, er enestående. Måske om to eller ti års tid kan HearingFitness bruges til at forbedre hørelsen på en måde, som endnu ikke er blevet overvejet,” konkluderer Ole Asboe Jørgensen.

Oticon Opn: Et vigtigt skridt mod e-health

Oticon har taget et skridt mod ”e-health” takket være forbindelsesmulighederne med høreapparatet Oticon Opn, som er verdens første høreapparat med forbindelse til internettet. Brugere kan allerede nu gøre deres hverdag nemmere ved at bruge deres høreapparater til at kommunikere med en lang række IoT-enheder og -services via netværket IFTTT. Alle, der bruger Oticons internetforbundne høreapparater, vil nu have fordelen ved at kunne tracke deres høresundhed med HearingFitness via appen Oticon ON og vil være med til at udvikle fremtidens høreapparater til de kommende generationer.

Få mere information om filosofien bag HearingFitness™ og det banebrydende/revolutionerende høreapparat Oticon på www.oticon.dk/opn

Om Oticon

Oticon har hovedkontor i Danmark, men er en global virksomhed, som er en del af William Demant Holding-koncernen med knap 14.000 medarbejdere og en omsætning på over DKK 12 mia.

Se mere på www.oticon.dk

Kontakt:

Katrine Hertz Østergaard, Sr. Director, Communications & Digital Channels

Email: khos@oticon.com | Telefon: +45 20952530

iLivingstone et al, 2017 – Dementia prevention, intervention and care - a study authored by the Lancet commissions