Oticons HearingFitness App vinder CES-prisen

8 januar 2018

”HearingFitnessTM - Fitness Tracker for Your Ears” er den første app til høreapparater, som fokuserer på træning af hørelsen. Appen vinder CES’ innovationspris 2018 i kategorien “Software and Mobile Apps”.

Ligesom en almindelig trænings-tracker overvåger HearingFitness brugerens “træning af hørelsen”; den indvirkning hørelsen har på det generelle velbefindende og giver råd og opmuntring, som hjælp til at brugeren holder sig sund og rask. Høretab rangerer som den tredje mest almindelige kroniske lidelse i USA, hvilket påvirker mere end 48 millioner amerikanere. Ved at have større fokus få sund hørelse kan man mindske risikoen for andre lidelser som bl.a. demens. 

Oticons app HearingFitness bruges sammen med det internetforbundne høreapparat Oticon Opn™ og tracker høreapparatbrug, lytteomgivelser m.m. Den gemmer også data om puls, søvnmønstre og sundhedsdata fra andre enheder for at give høreapparatbrugerne råd og 
opmuntring til, hvordan de kan høre bedre, beskytte deres hørelse og holde sig sunde og raske.


“HearingFitness-appen hjælper personer med høretab til at forstå, hvordan deres adfærd og hørevaner kan påvirke, hvor god behandlingen er”, siger Don Schum, PhD, Vice President of Audiology hos Oticon. “Hørelsen spiller en meget stor rolle for folks generelle sundhed og velbefindende. Sammen med Opn fremmer HearingFitness appen en rutinemæssig brug af høreapparaterne. En forbedret hørelse gør det muligt at deltage i sociale begivenheder igen”. 

Der kommer løbende mere evidens, der viser fordelene ved at passe på hørelsen. Et nyt studie om forebyggelse, intervention og behandling af demens fra juli 2017 konkluderer, at fra midalderen er høretab (og den sociale isolation, det ofte medfører) den største risikofaktor for at udvikle demens på et senere tidspunkt.

HearingFitness er afhængig af tre ting:

  1. Oticon Opn høreapparater, der analyserer lydomgivelserne, måler og tracker brugen af høreapparaterne. Disse data eksporteres til appen Oticon HearingFitness for videre analyse.

  2. Appen Oticon HearingFitness modtager data fra Oticon Opn høreapparater og analyserer de aktuelle lydomgivelser, lytteindsats, den totale daglige brug af høreapparaterne samt tidligere gemte data om brug. Baseret på det aktuelle brug og relevant feedback fra brugeren hjælper appen brugeren til at optimere brugen af høreapparaterne.

  3. Big data analyse vil evaluere de anonyme brugsdata for af få større viden om den generelle sundhed, livsstil og sociale sammenhænge, som kan bruges til at rådgive brugerne i bedre sundhedsvaner. 

“HearingFitness hjælper brugerne til at få større viden om deres hørelse, og om hvordan deres hørevaner kan have betydning for deres langsigtede sundhed og”, siger Schum. “De får en følelse af at være en del af den nye generation, som har styr på deres hørelse og sundhed, i stedet for at være ”defineret” af deres høretab. Men vigtigst af alt får HearingFitness brugerne til at bruge deres høreapparater mere og der indsamles data, som fører til bedre hørelse og sidst, men ikke mindst, et bedre liv”.

Oticon demonstrerer HearingFitness og det internetforbundne høreapparat Oticon Opn på CES i Las Vegas den 9.-12. januar 2018. Besøg stand 43949 på ”the Sands” og lær mere.

Om Oticon:
500 millioner mennesker i verden har et høretab. Størstedelen er over 50 år, mens otte procent er under 18 år. Det er Oticons ambition, at vores kunder – høreklinikker i hele verden – foretrækker at bruge vores produkter i behandlingen af mennesker med høretab. Gennem passion, dedikation og professionel ekspertise udvikler og fremstiller Oticon høreapparater for både børn og voksne. Vi tilbyder behandling af alle former for høretab – større som mindre – og vi er stolte af at udvikle nogle af de mest innovative høreapparater på markedet. Oticon er del af William Demant Holding Group, som har mere end 11.000 ansatte og omsætter for mere end 10 milliarder kroner om året.   

Media contact:
Denise DiMeglio
Gregory FCA
610-228-2102
denise@gregoryfca.com