Tinnitusprogram i Oticon Opn

8 juni 2017

Verdens første høreapparat med forbindelse til internettet kan nu fås med indbyggede lyde, der lindrer tinnitus. Lydene kan indstilles efter individuelle præferencer, til glæde for millioner af brugere. 

Oticon, som er førende inden for avanceret audiologi og høreapparatteknologi introducerer nu en vigtig opgradering af Oticon Opn, for mennesker der lever med både høretab og tinnitus.

Vi ved, at ca. 80 % af mennesker medet høretab også lider af tinnitus, og 80 % af mennesker med tinnitus også har en vis grad af høretab . Ved at kombinere de banebrydende audiologiske fordele i Oticon Opn med lindring af tinnitus, er Oticon nu kommet med en særlig kombination. Opn-brugere kan nu få fordel af en integreret lydgenerator i høreapparatet – Tinnitus SoundSupportTM – som kan betjenes via høreapparatet Opn og via appen Oticon ON.

“Vi vil gerne være med til at ændre opfattelsen af, at når man har tinnitus, er der ikke noget, man kan gøre”, siger Gitte Maj Schrøder, produktchef hos Oticon. “Med disse forbedringer af Opn kan millioner af mennesker, der lever med tinnitus verden over nu få mulighed for at få lindring af det, der ofte kan være en yderst invaliderende lidelse”.

Tinnitus kan være en ringende, summende, hvinende eller rungende lyd, som kan være midlertidig eller konstant. Årsagerne kan være mange, men tinnitus kan også opstå uden særlig grund. Den indvirkning, tinnitus har, kan variere. Den kan opleves som stress og uro, og den kan være søvnforstyrrende og påvirke det generelle velbefindende. Mange, der lider af tinnitus, vælger blot at leve med den og tager for givet, at der ikke kan gøres noget ved den.

Tinnitus SoundSupportTM yder en dokumenteret lydterapi direkte i høreapparatet ved at bruge lindrende lyd, som kan fjerne fokus fra tinnitussen og gøre den nemmere at håndtere i hverdagen. Brugerne kan vælge mellem at lytte til forskellige bredbåndslyde og ”Ocean Sounds” (lyde af havet), som kan indstilles efter individuelle behov. Lydene afspilles gennem høreapparatet, og lydniveauet for de lindrende lyde kan justeres på selve høreapparatet eller ved at bruge appen Oticon ON på en smartphone.

“Selve typen af tinnitus og den indvirkning, den har, varierer, så ved at tilbyde et bredt udvalg af lyde og muligheder for at indstille dem individuelt, hjælper vi brugerne til at finde den profil, som virker bedst for dem med deres individuelle oplevelse af tinnitussen”, siger Gitte Maj Schrøder. “I Opn kombineres de banebrydende audiologiske fordele så som en ultrahurtig behandling af lyd, der gør det mindre anstrengende at lytte, med en række lindrende lyde til at mindske oplevelsen af tinnitus. Når man tilmed har mulighed for direkte tilslutning til smartphones og andre enheder, er vi sikre på, at vi tilbyder en ret ekstraordinær høreløsning”.

Brugere, som allerede har Opn, og som lider af tinnitus, kan få deres høreapparater opdateret med Tinnitus SoundSupportTM. Brugerne skal kontakte deres hørespecialist for yderligere information. 

Læs mere om Oticon Opn.
Læs mere om Tinnitus SoundSupportTM