Nyt Oticon Opn™ gør brugere mindre trætte, når mange taler på én gang

13 april 2016
Siger du nej til middagsinvitationer, fordi du ikke kan følge med i samtalerne rundt om bordet på grund af dit høretab? Oticon har med sit nye høreapparat Oticon Opn™ gjort det problem mindre. Med det nye banebrydende Opn bruger Oticon en helt ny teknologi, som gør op med den måde høreapparater hidtil har fungeret i støj på. Med Opn vil du ikke blot kunne høre bedre uden at skulle anstrenge dig så meget, du vil også kunne huske mere af, hvad der bliver sagt. Og så kan du igen få fuld fornøjelse af sociale sammenkomster.  

De fleste mennesker tror, at man hører med ørerne. Men det er reelt i hjernen, at lyden bliver til information, som giver mening. Det bruger hjernen meget energi på. Når lydsignalerne bliver forringet på grund af et høretab, bliver hjernen sat på overarbejde for at få signalerne til at give mening.

Oticon Opn gør hjernens arbejde lettere

Oticon Opn med BrainHearingTM-teknologi er det første høreapparat, hvor det er dokumenteret, at hjernens arbejde bliver lettere. Med Opn kan personer med høretab ikke kun høre bedre uden at anstrenge sig så meget, men også huske mere af det, der bliver sagt – selv i støjende omgivelser.

Forskning viser, at Opn forbedrer taleforståelsen med over 30 %* sammenlignet med Oticons andre avancerede høreapparater. Brugere af Oticon Opn oplever også, at de bruger 20 %* mindre energi på at forstå, hvad der bliver sagt. Og da brugere af Opn bruger færre af hjernens ressourcer på at få mening ud af lyden, kan de huske 20 %** mere af det, der bliver sagt.

Ultrahurtig lydprocessor gør det lettere at følge med, når flere taler på én gang

”Med Opn tager vi et kvantespring inden for høreapparatteknologi og bryder faktisk med den måde, hvorpå branchen hidtil har løst det største problem for folk med høretab, nemlig hvordan apparatet fungerer i støj”, siger Oticons administrerende direktør Søren Nielsen. ”Lad ikke den lille størrelse snyde. Opn er proppet med teknologisk innovation. Den ultrahurtige og præcise platform VeloxTM processerer lyddata 50 gange hurtigere end tidligere og scanner, analyserer og reagerer på lydene i omgivelserne mere end 100 gange per sekund. Det betyder, at folk nu rent faktisk kan følge med, når flere personer taler på én gang, f.eks. til et middagsselskab.”

Den revolutionerende teknologi i Opn bryder fuldstændigt med, hvad man ellers har gjort i branchen. Hidtil har høreapparater forsøgt at ’zoome’ ind på en enkelt samtalepartner, når en høreapparatbruger har været i omgivelser med megen støj. Det har betydet, at brugeren var ude af stand til at følge med i, hvad der foregik andre steder end i ’zoom’-området, og det gør det både svært og trættende at følge med. Med sin ekstremt hurtige processering gør Opn op med det problem. Brugerne kan nemt følge de lyde, de ønsker at høre, og hurtigt skifte fokus, når de ønsker det, fordi lydene fra omgivelserne er tilgængelige, men ikke forstyrrende. ”Vi har gjort selve lytteoplevelsen lettere for høreapparatbrugeren. Det vil sige, at man simpelthen bedre kan forstå og huske, hvad der bliver sagt. Med Opn bliver det helt naturligt og let at følge med, når mange mennesker er samlet og taler samtidig, som det for eksempel sker på en restaurant,” siger Søren Nielsen.

Trådløs forbindelse til mobilen og forbundet til internettet 

Et trådløst kommunikationssystem gør det muligt for brugerne at streame lyd direkte til deres høreapparater fra deres smartphones og lignende. Systemet bruger signifikant mindre strøm ved streaming end tidligere. Med den gratis app Oticon ON kan brugerne justere lydstyrken, skifte program og tjekke batteriniveau via deres smartphone eller tablet. App’en indeholder også funktionen ”Find mit høreapparat”.

Oticon Opn er desuden verdens første høreapparat, som har forbindelse til internettet via netværket ”If This Then That” (IFTTT.com). Brugerne kan tilslutte en række hverdagsenheder som dørklokker og alarmsystemer. Den fremtidssikrede høreløsning gør, at brugerne kan bruge deres høreapparater med et voksende antal IFTTT-kompatible løsninger, når de kommer på markedet.

* Sammenlignet med Oticon Alta2 Pro
** Den individuelle fordel kan variere afhængig af indstilling.


For yderligere oplysninger, kontakt
Pressechef Katrine Hertz Østergaard:
Tlf.: 2095 2530 | E-mail: khos@oticon.com