Tre nye Power-løsninger fra Oticon

Smørum, Danmark
29 oktober 2015

Den 29. oktober lancerede Oticon tre innovative power-løsninger, der sætter nye standarder for, hvad brugere med kraftigt til meget kraftigt høretab kan få ud af deres hørelse. Oticon Dynamo, Sensei SP og Plus Power er de første power-løsninger, der er baseret på platformen Inium Sense med Oticon BrainHearingTM-teknologi, som giver den klarest mulige lyd, så hjernen kan forstå lydene.  Den effektive BrainHearing-teknologi giver brugeren glæde af en mere naturlig lytteoplevelse og bedre taleforståelse med mindre anstrengelse.  

Mennesker med kraftigt høretab, som er meget afhængige af deres høreløsning, kan opleve overgangen til en ny teknologi som en udfordring. Med Oticons nye power-løsninger, der bygger på den unikke BrainHearing-teknologi og fx rummer tilpasningsværktøjet YouMatic, får brugerne en nemmere overgang til deres nye Dynamo eller Plus Power, så de hurtigt får udbytte af fordelene. YouMatic giver et skræddersyet udgangspunkt for at imødekomme individuelle præferencer. 

Plus Power: Power på den smarte måde

Plus Power er verdens mindste BTE13 power-løsning med et MPO på 138 dB SPL, der giver mennesker med kraftigt høretab mulighed for en længe ventet diskret løsning. Den nye power-model er den seneste tilføjelse til familierne Alta2, Nera2 og Ria2

På trods af sin lille størrelse er Plus Power en kraftfuld løsning: Med en innovativ speaker unit og 30 % mere processeringskraft fra processoren i Inium Sense, beskytter Plus Power de værdifulde lydsignaler mod distraherende støj og giver en behagelig lytteoplevelse.  Soft Speech Booster giver brugeren adgang til flere af de svage lyde, der findes i dagligdags tale.  

Effektiv feedback-kontrol med Dynamo og Sensei SP

Dynamo og Sensei SP tilbyder power på 143 dB SPL MPO, 82 dB Full-on-gain og lavfrekvent output. Begge løsninger rummer Oticons effektive feedback-kontrolsystem: Inium Sense feedback shieldSP. Det nye feedback-system er optimeret til kraftigt høretab og beskytter brugeren mod uønskede fløjte- og hylelyde – uden at gå på kompromis med den høje lydkvalitet.  Inium Sense feedback shieldSP fungerer i området fra 500 Hz til 6500Hz af hensyn til effektiv eliminering af feedback i det frekvensområde, hvor risikoen er størst for superpower-brugere. 

Sensei SP er designet specielt til børn med kraftigt høretab for at sikre, at de unge hjerner stimuleres til indlæring. Som alle pædiatriske høreapparater fra Oticon overholder Sensei SP de strengeste sikkerheds- og pålidelighedsstandarder, den er allergivenlig, har nano-coating, et robust design, IP58-klassifikation og en LED-indikator, der angiver, at høreapparatet fungerer. 

Innovativ lydprocessering for bedre taleforståelse 

Unik lydprocessering kombinerer fordelene ved Oticons innovative frekvenskomposition, Speech Rescue™, og avancerede kompressionssystem, Speech Guard E. Sammen giver de brugere af Dynamo og Sensei SP adgang til ikke-hørbare højfrekvente lyde og flere taledetaljer end nogensinde før.  

Speech Rescue bevarer detaljer i tale, der ellers kunne gå tabt, ved at opfange højfrekvente lyde og kopiere dem til et lavere, hørbart frekvensområde. Ved at flytte højfrekvente lyde til et lavere frekvensområde får brugeren fuld adgang til højfrekvente lyde som fx de svage konsonanter "s" og "f", hvilket bidrager til bedre taleforståelse.  

Speech Guard E forstærker de højfrekvente lyde, hvilket fører de svageste talelyde ind i et smalt lytteområde og samtidig bevarer signalets dynamiske kontrast.  Talenuancerne bliver bevaret af hensyn til bedre taleforståelse i komplekse lyttemiljøer, således at brugeren kan opnå den bredest mulige lytteoplevelse.  

Bimodal tilpasning

Som de første i branchen understøtter Oticon bedre lydbalance for klienter med både CI (cochlear implantat) og høreapparat.  I dag anvendes flere super power-apparater sammen med CI på det andet øre.  En ny protokol for bimodal tilpasning i Oticons tilpasningssoftware Genie, udviklet af eksperter hos Boys Town National Research Hospital, hjælper hørespecialisten med at opnå en bedre balance i lydoplevelsen hos bimodale klienter.