Grundlagt på omsorg

Oticons historie begynder med en mands vilje og ønske om at hjælpe sin kone til et bedre liv uden begrænsninger på grund af hendes høretab. Denne passion om at forbedre mulighederne for folk med høretab var det, der førte os igennem det forrige århundrede, hvad der driver os nu, og hvad der vil føre os til det næste. 

Se video

Udforsk Oticons historie

 • 1902

  Det første royale høreapparat

  Den 9. august 1902 bærer den danskfødte kronprinsesse Alexandra et høreapparat, da hun krones som dronning af England.

  Drevet af et dybtfølt ønske om at hjælpe sin hørehæmmede hustru rejser Hans Demant det følgende år fra Danmark til England for at købe den samme type høreapparat.

 • 1904

  Hans Demant bringer høreapparater til Danmark

  Drevet af ønsket om at forbedre livet for hans kone og alle mennesker med behov for bedre hørelse vinder Hans Demant en kontrakt med General Acoustic Co. Han begynder import og distribution af de første høreapparater i Danmark: De elektriske Acousticon.

 • 1910

  Hans' søn William tager over

  Hans Demants søn William overtager virksomheden, da hans far dør. William rejser til USA for at lære om fremstilling og reparation af Acousticon høreapparater.

 • 1929

  Den Store Depression får indflydelse

  I kølvandet på 1. verdenskrig og det berygtede Wall Street krak dette år gør handelsrestriktioner det vanskeligt at importere færdigvarer. William begynder at importere ufuldstændige apparater uden ledninger eller batterier og færdiggør produktionen på dansk grund.

 • 1940

  William producerer høreapparatskomponenter i Danmark

  Under 2. verdenskrig (1939-1945) er William Demant ikke i stand til at importere varer fra USA, England eller Frankrig. Han beslutter sig for at producere komponenter til de nyeste Acousticon apparater i Danmark. Han fremstiller dermed det første danskproducerede autoriserede høreapparat - Acusticus - en kopi af den originale Acousticon model.

 • 1946

  American-Danish Hearing Corporation er født

  Efter en uenighed med Dictograph produkter (tidligere General Acousticon Company) indgår William Demant et partnerskab med den amerikanske høreapparatproducent Charles Lehman. Sammen etablerer de American-Danish Oticon Corporation med hovedsæde i København.

 • 1954

  50 års fødselsdagsfest

  Oticon fejrer 50 år i erhvervslivet med alle 155 medarbejdere inviteret til et arrangement i København. Oticon kan stolt kalde sig den førende leverandør af høreapparater til den danske offentlige sektor.

 • 1965

  Oticon går globalt

  Oticon udvider sin globale tilstedeværelse med Oticon Corp., som åbner i USA. Oticons virksomheder er grundlagt i Schweiz, Norge, Tyskland, Skotland, Japan, Italien, New Zealand og Frankrig. De største oversøiske markeder er England og Sverige - og senere Kina.

 • 1977

  Første Oticon i-øret apparat

  Fremskyndet af den internationale udvikling introducerer Oticon det første ultra-diskrete i-øret høreapparat. Den globale konkurrence varmer op.

 • 1991

  Tid til at tænke det utænkelige

  Hovedkvarteret flytter til en ny placering på Strandvejen. Under mottoet "Tid til at tænke det utænkelige" introduceres nye og revolutionerende måder at arbejde på i hele virksomheden.

  Med Lars Kolind og Niels Jacobsen i spidsen går Oticon ind i en ny fase. Niels Jacobsen overtager senere for at køre Oticon frem til international succes.

 • 1996

  Gør det digitalt

  Oticon lancerer det første fuldstændigt digitale høreapparat: DigiFocus. Den avancerede forstærkning af lyd er programmeret til at passe den enkeltes høretab. Dette bringer os et skridt nærmere til den fulde trådløse forbindelse, vi kan tilbyde i dag.

 • 2004

  Fejring af ét århundredes omsorg

  Oticon introducerede sloganet "People First" og er kendt over hele verden, ikke kun som verdens næststørste producent af høreapparater, men også for sin organisationsstruktur, sit teamwork og syn på medarbejderne. Oticon fejrer hundredårsdagen den 8. juni.

 • 2007

  Høreapparater redefineret

  Oticon lancerer Epoq. To høreapparater kan nu kontinuerligt kommunikere med hinanden, hvilket medfører et meget virkelighedstro lydbillede. Den nye løsning afslører mere om typen og oprindelsen af lyde end andre løsninger på denne tid, og den giver mulighed for tilslutning med f.eks mobiltelefoner og musikafspillere.

 • 2010

  People First bevæger sig ind i fremtiden

  Oticon er stærkere end nogensinde. People First forbliver vores løfte, hvilket afspejler, hvordan alt, hvad vi gør, altid begynder med de mennesker, vi gør det for.

 • 2014

  Vi hører med hjernen

  I dag understøtter Oticon høreapparater den måde, hvorpå hjernen fungerer og får mening ud af lyd.

  Den grundlæggende filosofi BrainHearing støtter din hjerne ved at give den de informationer, den har brug for for at skabe mening ud fra lyd - i stedet for at overbelaste den ved at skrue op for lyden.

 • Sådan bliver du en del af Oticon

  Lær mere om vores rekrutteringsproces og få vores råd til en god jobansøgning.

 • Seneste pressemeddelelser

  Se de seneste pressemeddelelser fra Oticon.

 • Oticon worldwide

  Udover vores hovedkontor i Danmark har vi kontorer og distributører over hele verden.