Sådan

passer du godt på dine
høreapparater

Oticon høreapparater er fremstillet af små komponenter med avanceret teknologi, og de er udviklet til at være effektive, pålidelige og holdbare. Hvis de udsættes for varme, kemikalier eller stød, kan de tage skade eller fungere mindre effektivt. Lær, hvordan du håndterer, bruger og opbevarer dine høreapparater bedst.

Vandafvisende (IP58)

Dine høreapparater er vandafvisende, hvilket betyder, at de er udviklet til brug i alle hverdagssituationer. Så du behøver ikke bekymre dig om at blive svedig eller våd i regnvejr. Du skal dog tage høreapparatet af, inden du går i bad eller deltager i vandaktiviteter. Nedsænk ikke høreapparatet i vand eller andre væsker. Skulle dit høreapparat komme i kontakt med vand og holde op med at virke, skal du følge retningslinjerne herunder.

Væske, kondens og fugt: Tag høreapparaterne af inden svømning, brusebad eller færden i kraftigt regnvejr. Efterlad dem ikke på badeværelset, som er et fugtigt og vådt miljø. Aftør sveddannelse i den yderste del af øret med jævne mellemrum. Batteriskuffen skal åbnes helt for at lade luften cirkulere, når du ikke bruger høreapparaterne, specielt om natten eller hvis de ikke er i brug gennem længere tid. Du kan også overveje at bruge særligt tørreudstyr. Din hørespecialist kan give dig råd om det bedste tørreudstyr til dine høreapparater.

Stød

Hold høreapparaterne over en blød overflade, når de håndteres, så de ikke går i stykker, hvis du taber dem. Vi anbefaler, at du placerer et blødt stykke stof på bordet. Opbevar høreapparaterne i deres æske eller i tørreudstyret, når du ikke bruger dem.

Varme

Beskyt dine høreapparater mod direkte sollys. Efterlad dem ikke i nærheden af varmeapparater eller i din bil, og efterlad dem ikke i en bil parkeret i solskin. Kom aldrig dine høreapparater i mikrobølgeovnen, ovnen eller andre varmeapparater med henblik på at tørre dem.

Kemikalier

Direkte kontakt med kemikalier som fx kosmetik, hårlak, parfume, aftershave, solcreme, myggebalsam, øredråber mv. kan beskadige høreapparaterne. Fjern altid høreapparaterne før sådanne produkter bruges og lad produktet tørre, før høreapparatet isættes igen. Husk også at tørre dine hænder af, inden du rører ved høreapparaterne. Brug ikke rengøringsvæsker eller opløsningsmidler til at rengøre dine høreapparater - brug en blød klud.

Læs mere om sikker rengøring her
 • Hørelse

  Vidste du, at din hørelse er den eneste af dine sanser, som aldrig sover? 

 • ConnectLine

  Sådan forbinder du dine høreapparater med forskellige kommunikationsenheder som fx dit tv eller din telefon.

 • Downloads og support

  Find videoer og instruktioner til, hvordan du bruger Oticon høreapparater og tilbehør.

 • Find en høreklinik

  Få hjælp og vejledning fra en autoriseret Oticon hørespecialist.