Rådgivning & tilpasning

Et motiverende og familievenligt
rådgivningsværktøj

Din rolle som hørespecialist er vigtig. Både når det korrekte høreapparat skal findes til børn med høretab, samt når hele familien skal have den støtte, de har brug for. Med Oticon Counsellings intuitive og familievenlige redskaber kan du give den bedst mulige pædiatriske rådgivning.

Hos Oticon kender vi til det komplicerede og vigtige ansvar, du har som pædiatrisk audiolog. Et ansvar, hvor du skal balancere det korrekte indgreb med familiens og barnets behov. For at hjælpe dig har vi skabt Paediatric Oticon Counselling – alsidige, interaktive redskaber, hvormed du kan opbygge tilliden og loyaliteten hos børn med høretab samt deres forældre via en god og aktiv konsultationsproces.

Intuitiv og oplysende

Det intuitive design i Oticon Counselling gør, at du har mere tid til pleje og rådgivning. Redskabet gør komplicerede oplysninger nemmere at forstå og giver dig værdifulde tilbagemeldinger, som du kan bruge som grundlag for individualiseringen.

Motiverende og oplysende

Med utallige børnevenlige redskaber, der gør forklaringer nemme at forstå, vil Oticon Counselling motivere børn og deres forældre til at tage ansvar for høretabet og til at forstå, hvordan I skal samarbejde for at opnå det ønskede resultat.

Imødekommer individuelle behov

Oticon Counselling opfylder de individuelle behov for to de brugergrupper; voksne og børn. For børnegruppen giver Oticon Counselling dig mulighed for at støtte børn i alderen 4-12 år samt deres forældre.

Intuitive og motiverende redskaber

Brug af Oticon Counselling er meget nemt og intuitivt. Med syv funktioner at vælge imellem kan du oprette din egen plan og tilrettelægge konsultationen alt efter barnets og forældrenes særlige behov.

 • Audiogrammet - med tale- og lydeksempler

 • Øret - forklarer ørets anatomi og typer af høretab

 • Tale i støj - understreger dets betydning for hørelse og forståelse

 • Fordelene ved høreapparater - demonstrerer fordelene ved at bruge Oticon Sensei

 • Fordelene ved FM - demonstrerer fordelene ved FM i skoler og derhjemme

 • Daglig pleje - do's and don'ts i vedligeholdelse og rengøring af høreapparaterne

 • Kommunikationsstrategier - brugbare strategier, som kan bruges i hverdagslige situationer

Vi gør tilpasning af høreapparater nemmere

Børnevenlig høreomsorg drejer sig om mere end udvikling af pædiatriske produkter og tilpasningssoftware. Det skyldes, at tilpasningsprotokollen for børn normalt er anderledes end den, der anvendes til voksne.

I en pædiatrisk tilpasning kan hørespecialisterne måske arbejde med: audiometriske data i forskellige formater, særlige tilpasningsrationaler, forskellige antagelser af, hvordan automatiske funktioner skal indstilles, og en anden tilgang til verificering.

For at støtte pædiatriske hørespecialister i deres daglige arbejde har vi udviklet Genies pædiatriske tilpasningsfunktion. Funktionen håndterer behovene hos børn med høretab – og de professionelle, der tager sig af dem.


Bedre muligheder for at udvikle sprog

For at gøre det nemmere at tilpasse børn og teenagere op til 16 år har vi introduceret en mere fleksibel måde at håndtere pædiatriske standardindstillinger i Genie på.

Brugervenlige standardindstillinger

 • For børn i alderen 0-3 år er "Direktionalitet" og "Noise Management" indstillet til OFF. For børn i alderen 4-16 år er "Direktionalitet" og "Noise Management" indstillet til ON.
 • Høreapparaternes trykknap er deaktiveret ved alle pædiatriske tilpasninger – det betyder, at volumenkontrollen er OFF, og der kun er ét anbefalet program.

Disse standardindstillinger kan nemt ændres, så de passer til dine personlige præferencer.

Udviklet gennem grundig research

DSL v5.0a m[i/o] er den pædiatriske tilpasningsstandard, der blev udviklet på University of Western Ontario. Baseret på flere års forskningsmateriale og pædiatrisk tilpasningserfaring mener vi, at DSL v5.0a m[i/o] er det mest børnevenlige tilpasningsrationale på markedet. Den gør taleoplysningerne hørbare og komfortable i alle situationer for at give børn enhver mulighed for at udvikle deres sprog og kommunikationsfærdigheder.

Denne nyeste version af DSL er baseret på feedback fra børn og forskningsundersøgelser. Den understøtter det potentiale, der tilbydes af avancerede høreapparater i dag, og hjælper hørespecialister med at tilpasse stadigt yngre børn.

Børnevenlig trådløs teknologi

Stabil og pålidelig trådløs programmering og finjustering

FittingLINK er Oticons trådløse programmeringsenhed til trådløse Oticon høreapparater. Opsætningen af FittingLINK er nem takket være vores tilpasningssoftware Genie. Systemet er kompatibelt med Oticon Sensei, Oticon Safari og en lang række andre trådløse høreapparater.

FittingLINK bæres om halsen under programmeringen. Afhængigt af barnets alder og evne til at give udtryk for sin opfattelse af lydkvaliteten kan FittingLINK forbedre tilpasningsprocessen ved at fjerne behovet for kabler.

FittingLINK etablerer en hurtig og pålidelig dataforbindelse mellem din NOAH-udstyrede pc og barnets høreapparater. Du skal blot oprette forbindelse mellem FittingLINK og din pc og give barnet halsstroppen på, så er du klar til at begynde programmeringen.

 

Designet til din arbejdsdag

FittingLINK og Genie byder på en bred vifte af værktøjer, der kan føre dig gennem tilpasningen. Det sikrer, at du opnår en præcis tilpasning i overensstemmelse med de offentliggjorte retningslinjer for god praksis.

Real-ear-verificering og finjustering

Afhængigt af barnets alder og evne til at samarbejde kan du bruge FittingLINK til real-ear-verificering eller til finjustering under opfølgende møder.

Coupler-baseret verificering

Coupler-baseret verificering anbefales til spædbørn og små børn, der ikke er gamle nok til real-ear-verificering.

Individuel øreakustik med EasyRECD™

EasyRECD™ er udviklet som en mulighed til Oticon Sensei høreapparater. EasyRECD™ gør det nemt at tage højde for individuel øreakustik i forbindelse med tilpasning til spædbørn og børn uden behov for separat real-ear-udstyr. EasyRECD™ fungerer også sammen med FittingLINK, så verificeringen kan gennemføres uden kabler.

 

Forskellige indsigtsbaserede materialer, der kan støtte dig i din høreklinik

Oticons pædiatriske rådgivningsværktøjer er skabt til at støtte dig i dialogen med forældre, børn og pårørende. Desuden tilbyder vi masser af materiale til forældre til børn i alle aldre med høretab.

Når man skal afgøre, hvor godt børn hører, drejer det sig om meget mere end at lave et audiogram. Dette udvalg af rådgivningsværktøjer hjælper dig med at identificere problemer og håndtere de tilpasninger, som forældre skal være opmærksomme på.

 • Audiologisk hensigt

  Læs mere om Oticons audiologiske hensigt.

 • Marketing og support

  Vores marketingmaterialer er specielt designet til at tiltrække endnu flere mennesker til din høreklinik.

 • Bliv Oticon-forhandler

  Vil du gerne sælge Oticons produkter? Kontakt os allerede i dag.